Medya Tvsaire

Serdar Akinan 'Yeni bir medya modeli için imza attık'

Yazan: HaberVs

Gazeteci Serdar Akinan Vagus.tv'de hayata geçirdikleri medya modelinin ayrıntılarını ilk kez HaberVs'de anlattı.

Vagus.tv adresli internet televizyonu ve haber portalının kurucusu gazeteci Serdar Akinan, Türkiye'de ilk kez çok ortaklı, editoryal bağımsızlığı ve bir sermaye grubuyla ilişkilendirilemeyeceği garanti altına alınmış bir medya oluşumu için imza attıklarını açıkladı.

HaberVs'nin gündem toplantısına konuk olan Akinan, yaklaşık bir saat boyunca sosyal medya, gazetecilik, yeni ve bağımsız iletişim modelleriyle ilgili HaberVs muhabirlerini sorularını yanıtladı.

Serdar Akinan, yurtiçi ve yurtdışından Türkiye'de yaşanan ifade özgürlüğü sorunsalı çerçevesinde biraraya gelen bir grup ortağın öncülüğünde hayata geçirdikleri yeni medya modelinin tüm ayrıntılarını ilk kez HaberVs'de paylaştı.

Sohbet sırasında ana akım medyada yaşanan sansür ve otosansürün boyutları konusunda örnekler de veren Akinan  “Haberciliğin geleceği ne olacak” sorusuna da “İyi şeyler olacağı konusunda çok umutluyum” yanıtını verdi.

HaberVs'nin Santralistanbul'daki haber merkezinde gerçekleştirdiğimiz ve medya konusuna ilgi duyan herkesin için son derece keyif verici bu sohbetin tamamını yandaki videodan izleyebilirsiniz.

Serdar Akinan kimdir?
1968 doğumlu. 1987’de Milliyet gazetesinde 17 yaşında gazeteciliğe başladı. Cumhuriyet gazetesinde çalıştı. İlk özel televizyon Star'da televizyon haberciliğine adım attı. 1992 yılında görüntülü haber dalında iki ayrı birincilik ödülü aldı. Haber programı 32. Gün'de görsel yönetmenlik, muhabirlik, kameramanlık yaptı. Daha sonra Star TV'nin Washington temsilcisi oldu. Türkiye'ye döndükten sonra CNN Türk, NTV ve Habertürk'ün kuruluşlarında yer aldı. SkyTürk kanalının kuruluşunda rol aldıktan sonra bu kanalın genel yayın yönetmenliğini yaptı. Akşam gazetesinde köşe yazarıydı. İşten çıkarıldıktan sonra Mayıs 2013'te Vagus.tv adında bir haber portalı kurdu.

 İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemleri Bölümü öğrencilerinin hazırladığı HaberVs, medya, gazetecilik ve habercilik üzerine gerçekleştireceği haber merkezi sohbetlerini bundan sonra da SohbetVesaire adıyla sürdürecek.

Programa katılanlar

Serdar Akinan, Güventürk Görgülü, Gökhan Tan, Dilara Kılıç, Memet Yeşilmen, Gülcan Adar, Ömer Bilcanlı, Derya Güre, Dilara Kılıç, Gökçe Koçyiğit, Volkan Öner, Alp Öztürk,

Yorum yazın