Kültür Mirası

Yıkılan İnönü Stadı’nda konserler nasıl yapılacak?

Yazan: İpek Gündüz
Gökhan Tan

Yarın son resmi karşılaşmanın oynanacağı İnönü Stadyumu ay sonunda yıkılıyor. Peki stadyumdaki büyük yaz konserleri nasıl yapılacak?

27 Kasım 1947’de Beşiktaş- AIK Stockholm karşılaşmasıyla açılan İnönü Stadyumu, yarın saat 20:00’de Spor Toto Süper Lig’de oynanacak Beşiktaş-Gençlerbirliği karşılaşmasıyla son müsabakasına ev sahipliği yapıyor.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü (BJK) tarafından hazırlanan son projenin 7 Mayıs’ta Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nca onaylanmasıyla tarihi stadyumun yıkılmasının önünde yasal bir engel kalmadı. BJK yönetimi stadın yıkıma ay sonunda başlanacağını ise daha önce duyurmuştu.

'Yıkılan' İnönü'de konserler

* 30 Mayıs, Rihanna
* 7 Haziran, Tiesto
* 29 Haziran, The Prodigy, Basement Jaxx ve Jaguar Skills
* 7 Temmuz, Snoop Dogg, Cee-Lo Green ve Nas
* 26 Temmuz, Iron Maiden, Anthrax ve Voodoo Six

Ancak BJK yönetimi tarafından verilen yıkım tarihi, stadyumda gerçekleşeceği durulan konser programıyla çelişiyor. BJK Başkanı Fikret Orman’ın “Stadyumun yıkımına 30 Mayıs’taki Rihanna konserinden sonra başlıyoruz” açıklaması da bu belirsizliği ortadan kaldırmıyor. Çünkü The Prodigy, Snoop Dogg, Iron Maiden gibi dünyaca ünlü birçok grup ve şarkıcının 26 Temmuz’a kadar İnönü’de sahne alması bekleniyor.

Sözleşmeleri aylar öncesinde yapılan ve biletleri satışa sunulan konserlerin iptal edilmesi ise söz konusu değil.

Pozitif Live: “Kulüple iletişim halindeyiz” 

Söz konusu konserleri düzenleyen Pozitif Live canlı etkinlik yönetiminden Yasemin Ener, HaberVs’nin “Yıkılan İnönü Stadyumu’nda konserler nasıl düzenlenecek” sorusunu;

 “Tüm festival, Beşiktaş yönetimi ile yıkım tarihi planlanarak organize ediliyor. Konser tarihleri de bu planlama dikkate alınarak ayarlandı” şeklinde cevaplıyor.

Yıkım başlangıcı: 17 Haziran

BJK Beşiktaş İnşaat ve Tic AŞ'nin 8 Mayıs'ta gazetelere verdiği “yıkım ihalesi” ilanı, stadyumun yıkım takvimi konusunda en gerçekçi bilgiyi veriyor.

İnönü Stadyumu'nun yıkım işleri için teklif toplanacağını duyuran ilanda, Yeni Açık Tribün'ün 17 Haziran'da, diğer tribünlerin yıkımına ise 1 Ağustos'ta başlanacağı belirtiliyor. Tabii bu tarihe kadar ihale sonuçlanır ve ilanda belirtilen takvime uyulabilirse.

Fikret Orman, Rihanna konseri sonrasında Yeni Açık Tribün’ü yıkacaklarını ve stadyum arka tarafa (Maçka yönüne) kaydırılacağı için konserlerin gerçekleşeceği sahayı etkilemeyeceğini dile getiriyor.

Gerek Pozitif Live, gerek BJK yönetimi, Yeni Açık Tribün’ün yıkılmasından sonra bu bölümün konserler için nasıl yapılandırılacağı ve yıkılan bölümün dışarıyla ilişkisinin nasıl kesileceği konusunda detay vermiyor. Diğer taraftan Orman, kulübün bu konserlerden yaklaşık 3 milyon TL gelir elde edeceğini getiriyor.

Yorum yazın