Gündem

Üniversitenin Uludere ayıbından haberi yok

Yazan: Taha Erdem
FEF Ülkücüleri

Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi yönetimi, Uludere katliamını “hak” olarak niteleyen afişlerin fakültede dağıtılmadığı görüşünde.

Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi (FEF) Sekreterliği, önceki gün bir grup öğrencinin fakültede dağıttığı, Uludere’de 34 vatandaşın Türk Silahlı Kuvvetleri uçakları bombalarıyla öldürülmesini “hak” olarak gören ve bu vatandaşları aşağılayan afişleri fakültede dağıtılmadığını savunuyor.

Fakülte Sekreteri Cumhur Şekerci, Şerefli Türk ordusunun öldürdüğü 35 eşşeği anıyoruz… Uludere haktır!” yazılı, insan, katır ve savaş uçaklarının betimlendiği FEF Ülkücüleri imzalı afişlerin varlığını reddediyor. Afişleri, görüşünü almak için kendisini arayan HaberVs muhabirinden duyduğunu dile getiren Şekerci “Böyle bir olay olsaydı haberimiz olurdu. Böyle bir şey olup da rektörlüğün ya da fakültenin bilmemesi mantık dışı. Üniversitenin içindeki her hareketten haberimiz var” görüşünde.    

HaberVs’nin sorusunu Facebook üzerinden cevaplayan FEF Ülkücüleri ise, afişin kendileri tarafından üretildiğini ve fakülte içerisinde dağıtımını yaptıklarını doğruluyor:

“Hainlere tepki verdik”

Afişi biz hazırladık ve fakültemizde dağıttık. Ülkemizde hainlerin bu kadar önemsenmesi üzerine böyle bir tepki verdik”. Grup söz konusu afişi Facebook sayfalarında paylaşıma da devam ediyor. Sayfa yönetici, şikâyet üzerine sayfalarının bir süre dondurulduğunu ancak bir süre sonra tekrar açıldığını dile getiriyor.

 28 Aralık 2011’de Irak sınırından, Şırnak’ın Uludere ilçesi Roboski köyüne dönmekte olan 17’si çocuk 34 kişi, Türk Silahlı Kuvvetleri uçaklarının saldırısıyla ölmüştü. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu 15 ayda hazırladığı raporda “olayda kasıt olmadığını” savunmuştu. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili yürütülen soruşturma için Haziran’da görevsizlik kararı verdi ve dosyayı Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı'na göndermişti. Başbakan Tayyip Erdoğan, olayın sorumlularının belirlenmesi yönündeki kamuoyu beklentisine rağmen, gereken tüm adımların atıldığını savunuyor.


Yorum yazın