Medya Teknoloji

Switch, Nintendo tarihinde satış rekoru kırıyor

Yazan: Tuan Baykut

Nintendo Co. Ltd geçtiğimiz aylarda tanıtımını yaptığı Switch adlı oyun konsolu ile tarihinin en iyi pazarlamasını ve en iyi satışlarını gerçekleştiriyor.

Geride bıraktığımız Ekim ayında tanıtımı yapılan Nintendo Switch, 3 Mart tarihi itibariyle satışa sunulmuştu. Switch’ten büyük umudu olan Nintento, açıkladığı satış rakamlarıyla çıkardığı ürünün başarılı olduğunu gözler önüne serdi.

Switch, hem ABD hem de Japonya pazarında beklenenin üstünde bir performans sergiledi. Nintendo Switch ABD’de pazara çıkar çıkmaz, Nintendo Wii’nin ilk 2 gündeki satış rakamlarını geride bırakmayı başardığı belirtildi.

Nintendo’nun raporlamasına göre Switch, sadece 2 aylık bir süre içerisinde 2.74 milyon üniteden daha fazla sattığını açıkladı. 2016 yılının son, 2017 yılının ise ilk çeyreğinde Nintedo sırasıyla 4.4 milyar dolar ve 921 milyon dolar satış geliri elde etti.  Bir önceki yılı 4.5 milyar dolar gelirle kapatan Nintendo’nun, bu rakam üzerinden elde ettiği kar 148 milyon dolar seviyelerindeydi. Geçtiğimiz yıla oranla ciddi bir kar artışı yakalayan Nintedo’nun bu başarısındaki tek unsur Switch değil.

Konsolla birlikte tanıtılan oyun The Legend of Zelda: Breath of the Wild’ın da bu rakamlarda oldukça fazla payı var. Switch ile aynı anda tanıtılan ve satışa sunulan oyun Nintendo’nun bir önceki konsolu Wii U için de satışa sunulmuştu. Sadece Switch konsolu için toplamda 2.76 milyon kopya satılan oyunun, Nintendo dışında hiçbir oyun konsolunda oynanamaması da stratejik olarak kuruma oldukça fazla gelir elde ettirdi. Her iki oyun konsolunu da hesaba katıldığında sadece oyun üzerinden toplam 3.84 milyon kopya satıldı.

Şimdiden 2017 yılının en çok satılan ve en başarılı oyunları arasındaki yerini alan The Legend of Zelda’nın ismini daha çok duyacağız gibi gözüküyor.

Yeni oyun konsolundan önümüzdeki yıl için de oldukça umutlu olan Nitendo; 2018 yılının Nisan ayına kadar toplamda 10 milyon adet satmayı hedeflediğini açıkladı.

Switch, Nintendo’nun öngörüsü ışığında ve yakaladığı ivmeyi kaybetmemesi durumunda milyonlarca evden daha içeri gireceğe ve şirketin yüzünü güldürmeye devam edeceğe benziyor.

 

Yorum yazın