Yaşam

Meme kanserine karşı Zumba!

Yazan: Mehmet Yeşilmen
Mehmet Yeşilmen

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle meme kanserine karşı farkındalık etkinliği Garajistanbul'da…

Ulusal ve uluslararası düzeyde birçok gönüllü organizasyonda yer alan Zumba Fitness eğitmenleri, bu yıl da, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, Türkiye Meme Vakfı yararına Zumba yapacak. Sosyal sorumluluk projelerine bağış toplamak için “Zumbathon” adı verilen gönüllü organizasyonlar düzenleyen Zumba Fitness eğitmenlerinin, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliği, 11.00-16.00 saatlerinde Garaistanbul’da  gerçekleştirilecek.

“Bize İyi Bak!” sloganıyla, yapılan ve bilet gelirinin tamamı Türkiye Meme Vakfı’na aktarılacak olan etkinlik kapsamında, konusunda uzman konuşmacıların seminerleriyle, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne özel workshop’lar olacak.  Moderatörlüğünü gazeteci-yazar Kalust Şalcıoğlu’nun yapacağı, “Mutlu Kadın” temalı bir de söyleşi yer alacak.

Zumba ve Zumbathon nedir?
Zumba sadece Zumba® Fitness Şirketi’nin onayladığı lisanslı eğitmenler tarafından uygulanabilen bir grup fitness dersinin adı. Dersler, Latin ve dünya müziklerinden örnekler eşliğinde yapılan farklı kareografilerden oluşuyor. Böylece katılımcılar bir yandan dans ederek eğlenirken diğer yandan da yüksek oranda kalori harcıyorlar.
Zumbathon® ise Zumba Fitness eğitmenleri ve öğrencilerinin, Zumba’yı sosyal sorumluluk anlayışları ile birleştirmeleriyle doğmuş bir kavram. Farklı şehirlerde çalışan eğitmenlerin, ihtiyaç sahibi bir kuruma maddi destek sağlamak amacıyla geliştirdikleri ve bilet gelirleri etkinlik öncesinde belirlenen bir kuruma bağışlanan, geniş katılımlı bir Zumba Fitness Partisi. Destek vermek isteyen kişiler, sadece bilet satın alarak da Zumbathon’a katkı sağlayabilirler.

Meme Kanseri’nde erken teşhisin ve mamagrofinin önemi konusunda farkındalık yaratma amacını taşıyan etkinlikten elde edilen gelirle maddi imkânı olmayan kadınlara ücretsiz mamagrofi olanağı sağlanacak. Etkinlikte gönüllü organizatörlük yapan, Zumba eğitmeni Gökçe Güngör, her yıl  buna benzer etkinlikler yaptıklarını, 24 Mart 2012’de gerçekleştirdikleri “Farkındayım Korkmuyorum” etkinliğiyle yedi yüz meme kanseri hastasına mamagrofi olanağı sağladıklarını söylüyor. Bu yılki etkinlikte elde edilecek gelirle bin kadına yardımcı olmak istediklerini belirten Güngör, meme kanserinde erken teşhisin önemli olduğunu, erken teşhisle hastanın yüzde 98 ihtimalle iyileşebileceğini belirtiyor.

İlk Zumbathon etkinliklerini ALS (Motor nöron hastalığı) hastaları için yaptıklarını  anlatan Zumba eğitmeni Gökçe Güngör, “O etkinlikten elde edilen geliri Amerika’da ALS hastalarının tedavisi için araştırma yapan bir laboratuvara gönderdiklerini belirtiyor. Etkinlikte İstanbul ve diğer illerden gelen yaklaşık otuz Zumba Eğitmeni, öğrencileri ve dışardan katılan insanlar görev alacak.

8 Mart 2014 Program Akışı
•    11:00 – 11:30    Kekeça Beden Perküsyon Atölyesi
•    11:30 – 12:00    İstanbul İmpro – Ne Ala temaşa doğaçlama kabare
•    12:00 – 13:00    Söyleşi – Mutlu Kadın (Gazeteci – Yazar Kalust Şalcıoğlu)
Konuşmacılar
Leyla Alaton (Alarko, Yönetim Kurulu Üyesi), Yasemin Pirinçcioğlu (İş kadını), Seyyal Taner (Şarkıcı ve Oyuncu), Jehan Barbur (Şarkıcı – Şarkı Yazarı), Zeliha Sunal (Şarkıcı), Şebnem Özinal (Oyuncu), Yonca Lodi (Şarkıcı – Şarkı Yazarı), Derya Coşkundeniz (Sunucu – Yazar)
•    13:00 – 13:30     Zeynep Günsür Hareket Atölyesi Topluluğu
•    14:00 – 16:00     Zumbathon

Yorum yazın