Gündem

Kitleleri yeniden düşünmek; şiddet hukuk ve demokrasi

Yazan: HaberVs

Dünyanın önde gelen akademisyenleri Taksim Gezi Parkı Direnişi ve benzeri halk hareketlerini tarihsel, hukuksal, sosyolojik ve antropolojik açıdan yorumlamak için İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde buluşuyor

İstanbul Bilgi Üniversitesi Tarih Bölümü, kitle hareketlerini ve isyanları mercek altına alıyor. Kitleleri Yeniden Düşünmek: Şiddet, Hukuk ve Demokrasi başlıklı konferans 17- 18-19 Haziran tarihlerinde santralistanbul Kampüsü’nde düzenlenecek.

Gün geçtikçe daha da büyüyen, çoğalan, farklı etnik yapılara ve sosyal sınıflara dağılan kitle hareketleri, hukuk sistemlerini ve adına demokrasi dediğimiz toplumsal örgütlenmeleri tekrar sorgulamamızı gerektiriyor. Kitlelerin hukukla, siyasetle, demokrasiyle ilişkisini ortaya koymak, en son Gezi Parkı Direnişi örneğinde de görüldüğü gibi büyük önem taşıyor. Kitleleri Yeniden Düşünmek: Şiddet, Hukuk ve Demokrasi Konferansı, hem yeni bir demokrasi anlayışına temel oluşturabilecek bir çalışma yapmayı, hem de uluslararası forumlardaki tartışmaları Türkiye'deki tartışmalarla harmanlayıp yeni bir düşünce zemini yaratmayı amaçlıyor.

Açılış konuşmasını dünyanın önde gelen antropologlarından Columbia Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr.Michael Taussig’in yapacağı konferansa, Londra Üniversitesi, Birkbeck Hukuk Fakültesi kurucu dekanı, insan hakları kuramcısı Prof. Dr. Costas Douzinas, İstanbul Bilgi Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Levent Yılmaz, İstanbul Bilgi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ferda Keskin, linç ve kitle şiddeti uzmanı Heidelberg Üniversitesi’nden Prof. Dr. Manfred Berg, Kitle Siyaseti adlı kitabın yazarı Doç. Dr. Christian Borch gibi dünyaca ünlü uzmanlar katılacak.

Programla ilgili ayrıntılı bilgiyi buradan alabilirsiniz.

Yorum yazın