Yaşam

Hakem Dinçdağ’ın davasında söz bilirkişide

Yazan: Utku Gökerküçük
Volkan Ağır

TFF’nin eşcinsel olduğu anlaşılınca mesleğini yapmasını engellediği hakem Halil İbrahim Dinçdağ’ın açtığı tazminat davası 19 Şubat'a ertelendi.

Eşcinsel olduğu için mesleğini yapması engellenen hakem Halil İbrahim Dinçdağ’ın açtığı tazminat davasına bugün devam edildi. Dinçdağ, eşcinsel olduğu gerekçesiyle askerlikten muaf raporu aldığı anlaşılınca Türkiye Futbol  Fedrasyonu (TFF) tarafından mesleğini yapması “yasal” kılıf bulunarak engellenmişti. Duruşmada, Dinçdağ’ın maddi tazminat talebiyle ilgili rapor hazırlanması amacıyla dosyanın bilirkişiye gönderilmesine  karar veren mahkeme davayı 19 Şubat 2013 tarihine erteledi.

İstanbul 20. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmada, Dinçdağ’ın avukatı Fırat Söyle, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Trabzon Şube Başkanı Muhammet Başkan’ın bilirkişi olarak atanmasını talep etti. TFF adına duruşmaya katılan Avukat Petek Akyüz Arslan ise Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği  ile federasyon arasında husumet olduğundan bu talebin reddini istedi. Dinçdağ’ın avukatlarından Rozerin Seda Kip de, bilirkişinin İstanbul Bilgi Üniversitesi Spor Hukuku Bölümü’nden olması önerisinde bulunurken, TFF Avukatı Arslan bilirkişinin devlet üniversitesinden olmasının daha uygun olabileceğini söyledi.

Mahkeme, talepler doğrultusunda dosyanın kendileri tarafından belirlenecek bir bilirkişiye gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi. Mahkeme aynı zamanda bir önceki duruşmada adli yardım talebinde bulunan Dinçdağ’ın bu talebinin kabulüne, bundan sonra yapılacak tüm giderlerin ileride haksız çıkacak taraftan karşılanmak üzere suç üstü ödeneğinden karşılanmasına da karar verildi.

2009 yılından bu yana süren davayla ilgili mahkeme çıkışında açıklama yapan Dinçdağ Türkiye’de yargılamaların uzun sürmesinin kaçınılmaz olduğunu belirterek “Bilirkişinin vereceği kararla sona yaklaştığımızı düşünüyorum. Umarım hak yerini bulur” dedi. Cinsel kimliği nedeniyle mesleğini yapması engellenen Dinçdağ, TFF aleyhine 10 bin TL'si maddi, 100 bin TL'si de manevi olmak üzere toplam 110 bin TL’lik tazminat talep etmişti. TFF ise mahkemeye sunduğu savunmada Dinçdağ'a cinsel tercihi yüzünden değil, “performans yetersizliğinden” dolayı maç verilmediğini öne sürmüştü.

1 Yorum

  • Maço bir toplumuz. Eşcinselliğin ne olduğunu tam olarak bilmeden nefret ederiz. Kadını da eşcinseli de döveriz, gammazlarız, işini elinden alırız, fırsat olursa öldürürüz. Cunku cahiliz ve biz bilmediğimiz şeylerden korkarız…

Yorum yazın