Gündem Medya santralistanbul Üniversite Yaşam

‘Güvenli’ Kadınlar Günü

Yazan: Gökcem İslam

Geçen yıl öğrencilerin saldırıya uğradığı İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde 8 Mart Kadınlar Günü bu kez güvenlik önlemleri altında kutlandı.

Bilgi Kadın Kulübü’nün geçen senenin aksine bu yıl düzenlediği etkinlik sakin geçti. Kadınlar Günü etkinliği üniversitenin önerisiyle, bu yıl açık alan yerine Santral etkinlik çadırı içerisinde yapıldı. Yaklaşık 30 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen etkinlik “İsyan-ı Nisvan” belgeseli izletimiyle başlayıp, müzik ve sohbet eşliğinde devam etti. Geçen sene 8 Mart’ta yaşanan olaydan sonra üniversite yönetimi temkinli davrandı. Etkinlik çadırının içinde bir kadın, dışında ise yedi erkek güvenlik etkinlik boyunca yer aldı. Üniversitenin ana giriş kapısındaki güvenlik yoğunluğuda bugün için ekstra tedbir alındığını gösterdi.

Habervesaire’nin sorularını cevaplayan Bilgi Kadın Kulübü üyesi İlayda Bilgin, “Geçen sene yaşanan üzücü olaydan sonra bu sene tabiki tedirginlikler yaşadık fakat hiç bir şey etkinliği düzenlememize engel olamaz. Biz kadın kadınayız ve böyle daha güçlüyüz.” sözleriyle Kadınlar Günü’nün önemini vurguladı. Bilgin, “Güvenlik önlemini biz istemedik ama okul etkinlik çadırının etrafında ve ana kapıda çok sayıda güvenlik bulundurarak tedbir aldı. Geçen sene açık alanda düzenlediğimiz etkinlik alanında etkinlik yapılmasına üniversite yönetimi artık müsade etmiyor. Etkinliği etkinlik çadırında düzenlememizide bize okul önerdi. ” diyerek sözlerine devam etti. Taksim’de gerçekleşecek Gece Yürüyüşü’ne katılacak olan Bilgi Kadın Kulübü üyeleri kutlamalara orada devam edecek.

Yorum yazın