Medya Spor Teknoloji Uncategorized

E-sporcular için dev hizmet: Gamecell

Yazan: Tuan Baykut

BigKazan ve Turkcell ortaklığı ile Türkiye’deki bütün oyuncular aynı çatı altında buluşuyor.

Bütün e-sporcular için oynadıkça kazan; kazandıkça oyna mottosuyla yola çıkan ve bütün oyuncuları tek bir platform altında toplamayı hedefleyen Gamecell, Beta halinde yayında.

Gamecell nedir? Gamecell, “herkes için e-spor” mottosuyla yola çıkan ve bütün oyuncuları tek bir çatı altında toplamayı amaçlayan, Türkiye’nin ilk ve tek yerli ekosistemi. İçerisinde 5 farklı yapı bulunduran ve her yapının farklı amaçlar doğrultusunda faaliyet gösterdiği bu ekosistem; oyuncuların kendi aralarında turnuvalar düzenleyebileceği, online ve offline turnuvalara katılabileceği (Hive), oyun dünyasındaki son gelişmeleri takip edebilecekleri (Buzz), en son çıkan oyunlara önceden ve uygun fiyatlarla sahip olabileceği (Market), onlarca çeşit oyun ekipmanına kolayca ulaşabilecekleri (Market) ve harcadıkça kazanacakları (Pin) bir serüven sunuyor.

Gamecell platformunu geliştiren BigKazan ekibinin CEO’su Faruk Akıncı, Türkiye’de 30 milyon oyuncu olmasına rağmen bu oyunculara sunulan platformların birbirinden kopuk olduğunu söylüyor. Gamecell fikrinin de bu nedenle ortaya çıktığını belirtiyor. En temel amaçlarının ise oyuncuları bu bölünmüş yapı içerisinden kurtarıp, bütün oyuncuları istedikleri her şeye ulaşabilecekleri tek bir çatı altında toplamak olduğunu vurguluyor. Oyun sektörünün artık pazarlama dünyasında kendine has bir yer edindiğini ve global markaların da bir süredir bu kanal üzerinden faaliyet gösterdiğini ifade eden Akıncı, kendilerini oyun sektörüne en uzak gören markaların bile artık e-sporu radarına aldığını belirtiyor.

Gamecell’in hedefi nedir?

BigKazan Genel Direktörü Baran Menteş, bütünleşik oyun platformu olarak kurulan bu ekosistemin öncelikli hedefinin, Türkiye’deki oyun sektörünü global pazara entegre etmek olduğunu kaydediyor. Bu doğrultuda, global arenada başarılı olabilmenin ilk adımının Türkiye’deki oyunculara uygun zemin hazırlanması, onların da dünya çapında girişimlerde bulunabilmesi olduğunu sözlerine ekledi.

Son olarak hem B2B (şirketler arası) hem de B2C (şirketten tüketiciye) alanında aldıkları tepkilerin son derece olumlu olduğunu ve bu yaklaşımın, girişimde bulundukları bu yolda kendilerini daha da güvende hissetmelerini sağladığını söylüyor. E-sporun pazarının daha da büyümesi için birçok yerli ve yabancı markadan da destek geldiğini vurguluyor.

www.gamecell.com

Yorum yazın