Gündem Sosyal medya

“‘Cehape’nin bir oyu azaldı”

Yazan: Can Güneri
AKP Esenler Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyesi Şeyma Yılmaz'ın adını taşıyan @korkkmazseyma hesabı (solda) ve tartışmalı tweet"i atan @korkkmazseyma hesabı (solda).

İntihar ettiği iddia edilen öğretmen adayı Merve Çavdar hakkında, AKP Esenler Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyesi Şeyma Korkmaz’ın adını kullanan @korkkmazseyma hesabından atılan tweet tepki topladı. Şeyma Korkmaz, Haziran 2017’de açılan bu hesabın kendisine ait olduğunu Twitter’da yalanladı.

Atamadığı için intihar ettiği iddia edilen öğretmen adayı Merve Çavdar (25) hakkında, Twitter’da AKP Esenler Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyesi Şeyma Korkmaz adına açılan @korkkmazseyma hesabından dün gece atılan tweet tepki topladı. “Çavdar’ın Allah’a inanmadığını, bu nedenle kendini öldürdüğünü ve böylece CHP’nin bir oyunun azaldığını” yazan tweet, yine AKP Esenler Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyesi Şeyma Korkmaz’ın adına açılmış @seymakrkmz adresli hesap tarafından yalanlandı. @seymakrkmz, söz konusu tweet’in kendisine ait olmadığını ve @korkkmazseyma adresli bu hesap hakkında suç duyurusunda bulunacağını yazdı.

Gece 23.14’te @korkkmazseyma hesabından atılan venefret söyleminde bulunan tweet’te şunlar yazıyordu (Türkçe düzeltmeleri yapılmamıştır):

“Atanamayan 500 yüz bin öğretmen var. Kimse intihar etmiyor  dini, imanı, Allah korkusu olanlar. Demekki ateistmiş, deistmiş bu bayan. gittiği yerde cehennemdir tabii. Allah bilir ama görünan köyde kılavuz istemz yani. bir de cehape’nin bir oyu daha azaldı.”

@seymakrkmz kullanıcı isimli hesap, saat 12.17’de attığı ve suç duyurusu dilekçesini eklediği tweet’te “Hakkımda iftira atanların hakkında suç duyurusunda bulunmak için mesai saatinin gelmesini bekliyorum” diye yazdı. Gerçek hesabında, söz konusu tweet’i atan @korkkmazseyma‘nın fotoğrafını paylaştığını yazan “Bunun bedeli en ağır şekilde hukuki ve cezayi olarak ödetilecektir. !” diye yazdı.

Diğer taraftan, @korkkmazseyma hesabının, geçmiş tweet’lerinde de benzer görüşlere yer verdiği ve CHP’ye oy vermeyenleri Müslüman olmamakla itham ettiği görülüyor.

 

Yorum yazın