Doğa

Berkay ve Anadolu ağır yaralı

Yazan: Okan Özer

Büyük Anadolu Yürüyüşü için Muğla’dan yola çıkan Güney Ege Kervanı’nın sözcüsü Berkay Kuyzu, Ankara Gölbaşı yakınlarında bir kamyonetin çarpması sonucu ağır yaralandı. Kuyzu’nun sağlık durumu iyiye gidiyor. Büyük Anadolu Yürüyüşü’ne Muğla’dan katılan Güney Ege Kervanı‘nın sözcüsü Berkay Kuyzu, 18 Mayıs akşamı Ankara Gölbaşı yakınlarında bir kamyonetin çarpması nedeniyle yaralandı. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Anestezi […]

Büyük Anadolu Yürüyüşü için Muğla’dan yola çıkan Güney Ege Kervanı’nın sözcüsü Berkay Kuyzu, Ankara Gölbaşı yakınlarında bir kamyonetin çarpması sonucu ağır yaralandı. Kuyzu’nun sağlık durumu iyiye gidiyor.

Büyük Anadolu Yürüyüşü’ne Muğla’dan katılan Güney Ege Kervanı‘nın sözcüsü Berkay Kuyzu, 18 Mayıs akşamı Ankara Gölbaşı yakınlarında bir kamyonetin çarpması nedeniyle yaralandı. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Anestezi Bölümü yoğun bakım servisinde tutulan Kuyzu’nun durumu iyiye gidiyor.

Olaya tanık olan yürüyüşçüler, kaza anında kervanın emniyet şeridinde ilerlediğini ve kamyonetin Kuyzu’ya arkadan çarptığını, ancak aracın durmaması nedeniyle plakasının tespit edilemediğini belirtiyor.

HaberVs’nin ulaştığı Gölbaşı Jandarma Komutanlığı, kazanın Ahiboz Karakolu sınırları içinde gerçekleştiğini belirtiyor ancak soruşturmanın devam ettiği gerekçesiyle bilgi vermiyor.
Karanlık, ışık ve silah

9 Nisan’da Yuvarlakçay’dan yola çıkan ve Türkiye’nin suyunu, doğasını ve köklerini yaşatmak amacıyla “Anadolu’yu Vermeyeceğiz” sloganıyla Ankara’ya ilerleyen 11 ekipten biri olan Güney Ege Kervanı, 16 Mayıs’ta Mezopotamya Kervanı’yla birleşti. Grup, önceki gün Gölbaşı yakınlarına ulaştı.

Kervanda bulunan İbrahim Bardakçı, Cengiz Öztürk ve Dicle Tuba Kılıç’ın anlatımıyla olay şöyle gelişti:
Kervandaki atların nallarının değiştirilmesi nedeniyle vakit kaybeden yürüyüşçüler, karanlıkta yol almak durumunda kaldı. Kervandaki köpeklerle, yanından geçtikleri özel mülkiyetin bahçesinde bulunan köpeklerin karşılıklı havlaması evdekileri tedirgin etti. Mahalli kıyafetlerle, at arabaları ve köpeklerle ilerleyen bu kalabalık grubu teşhis etmek isteyen evdekiler grubun üzerine şiddetli ışık tuttu. Işık birkaç dakika sonra kapatıldı ancak ardından havaya iki el ateş edildi. Kervandakiler, kimsenin yaralanmadığından emin olduktan sonra yürüyüşe devam etti. Yaklaşık 5 dakika sonra emniyet şeridinden ilerleyen grubu en arkadan takip eden ve elindeki fenerle yürüyüşçülere yardımcı olmaya çalışan Berkay Kuzu’ya bir kamyonet çarptı. Kamyonet durmayarak hızla uzaklaştı. O sırada Kuyzu’nun uzağında olan yürüyüşçüler aracın plakasını göremedi.

Yürüyüşçüler, kazada bir kasıt aranmaması gerektiğini, kazanın karanlık nedeniyle yaşanmış olabileceğini ve tek temennilerinin, arkadaşlarının bir an önce sağlığına kavuşması olduğunu dile getiriyor.

Kuyzu gözlem altında

HaberVs’nin edindiği bilgilere göre Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Anestezi Bölümü yoğun bakım servisinde yatan Berkay Kuyzu’nun hayati tehlikesi bulunmuyor. Kafatasında ve vücudunda kırıklar bulunan Kuyzu’nun kafasında oluşan ödem nedeniyle gözlem altında tutulduğu ve ameliyata yönelik kararın önümüzdeki günlerde belli olacağı belirtiliyor.

Yorum yazın