Gündem Tvsaire

Apoyevmatini kapanmasın!

Yazan: HaberVs

Türkiye’de 86 yıldır yayınının sürdüren Apoyevmatini Gazetesi kapanma tehlikesiyle karşı karşıya. Gazete için düzenlenen kampanyalardan biri de İstanbul Bilgi ve Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerinden geldi…

Türkiye’nin en eski Rumca gazetesi Apoyevmatini para sıkıntısından 1925 yılından beri sürdürdüğü yayın hayatına son vermek durumunda kalınca çeşitli kampanyalar açıldı. Gazeteyi tek başına yayımlamakta olan Mihail Vasilyadis gazetenin birinci sayfasından ilk kez Türkçe bir makale girerek Apoyevmati’nin yaşamını sürdürebilmesi için kampanyalar düzenleyen ama gazetenin okuru olmayan destekçilerine teşekkür etti.

Yasa gereği, tirajı 5 binin altında olan ve altı çalışanı olmayan gazeteler Basın İlan Kurumu’ndan resmi ilan alamıyor. Vasilyadis İstanbul’da sayıları 2 binin altında olan Rum topluluğu üyelerinin yüzde 90’nına ulaşabildiğini ama bunun resmi ilan almak için yeterli olmadığını söylüyor.

Apoyevmatini için açılan kampanyalardan biri de İstanbul Bilgi ve Yıldız Teknik üniversitesi öğrencilerinden geldi. İstanbui Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemleri Bölümü’nden Melih Özeskinazi, Yusuf Kasuto, Televizyon Haberciliği ve Programcılığı Bölümü’nden Doğa Atalay, Yıldız Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü’nden Mert Sarfati, Apoyevmatini’nin durumuna dikkat çekmek için kamuoyunun yakından tanıdığı bir dizi sanatçı, gazeteci ve aydının “Apoyevmatini neden kapanmasın?” sorusuna verdikleri yanıtları bir videoda bir araya getirdiler.

Kampanyaya katılan sanatçı ve gazeteciler arasında, Mehmet Ali Alabora, Levent Üzümcü, Altan Erkekli, Altan Gördüm, Rojin, Mustafa Altıoklar, Hıdır Geviş, Nihal Bengisu Karaca, Hilal Kaplan ve Ahu Özyurt bulunuyor.

Yorum yazın