santralistanbul

Yine mi aynı yemek? Üstelik bu fiyata!

Yazan: Cansu Topsakal

Öğrenci menüsünü kaldırıp yerine farklı menüler koyan Bilgi Üniversitesi kantin işletmecisi Friends Café, fiyat, lezzet ve çeşit açısından beklentiyi karşılayamamış görünüyor..

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nda kantin işletmeciliğini yapan Friends Café geçtiğimiz dönem başında fiyatlar konusunda belli düzenlemeler yapmıştı. Bu düzenlemeler sonucunda fiyatlar aşağı çekilmiş, sabit fiyatlı menüler konmuştu. Yemeklerin pahalı olması yanında lezzeti de eleştirilen bir diğer noktaydı. Ancak yeni uygulama sonucunda öğrenciler yine de fiyatlardan ve kaliteden pek memnun olmuşa benzemiyor.

Öğrenci Birliği Başkanı Serdar Koçyiğit, yapılan düzenlemelerin ardından Friends Café’nin ilerleme kaydettiği görüşünde. Koçyiğit , “Friends Café’de fiyat ve yemek lezzetleri konusunda bir ilerleme kaydettiğini düşünüyoruz, daha da ilerlemek adına yeni düzenlemeler olacak” dedi.

HaberVs olarak öğrencilere mevcut menüler ve fiyatlarla ilgili fikirlerini sorduk. 

Alican Eren; “Fiyatlar konusunda yapılan değişiklik sadece yemekleri kapsadı, içeceklerin fiyatında değişiklik olduğunu göremedim. Yemeklerde yapılan indirim 1 TL, arkadaşlarımız devlet üniversitelerinde, vakıf üniversitelerinde çok daha uygun fiyatlara yemek yiyorlar, hem de son derece lezzetli.”

Çağrı Akşehirli; “Vakıf üniversitesi olması sebebiyle yemek fiyatları bana göre çok da yüksek değil. Bunun yanında, Fiyatların aşağı çekilmesi memnun edici, fiyatlar düşük olunca yemeğin kalitesi de haliyle düştü, yemeklere vasat demek çok da yanlış olmaz.  Ne zaman pilav yesem soğuk. Ve yemekler çok yağlı.”

Tuğçe Karagöz; “Ne zaman Friends Café’de yemek yesem yağından olsa gerek midem rahatsız oluyor. Tost yediğimde de kaşarı ve peyniri aşırı tuzlu.”

Uğur Buyur; “Yemeklerin lezzeti konusunda şikayetim yok, sadece çorbalar daha lezzetli olabilir. Fiyatların bu kadar düşürülmesi beni tam anlamıyla memnun etmedi. Yemek parası kadar içecek parası veriyorum, içecekler konusunda da bir düzenleme yapılmalı.”

Fıras Abdulghanı; “ Yemeklerde sürekli bir tekrar var. Pahalıyken yemekler de lezzetliydi, fiyatlar düşünce yemeklerin tadı da kaçtı. Ayrıca yemeğin yanında verilen pilav ve makarna da son derece az. Benim gibi Erasmus ile gelen birçok arkadaşım, farklı üniversitelerde 3-4 TL’ye yemek yiyorlar, fiyatlar da yeni bir düzenleme daha yapılmalı.”

Alp Öztürk, “Yemekler gereksiz pahalı, porsiyonlar az. Yemekler ya çok yağlı ya çok kuru ortası yok. Bu yüzden kantini tercih etmiyorum. Çalışanların müşteriye yaklaşımı da rahatsız edici.”

Merve Şahin; “Yemek çeşitleri çoğaltılırsa çok iyi olur, çünkü sürekli aynı şeyler yapılıyor. Tavuk yemek çeşitliliği yerine, sebze yemekleri artsa çok daha mutlu olacağız. Bir de fiyatlar düşünce etli yemek çeşitliliği azaldı.”

Simay Belür; “Yemek fiyatlar çok yüksek, yemekler lezzetli. 2 sene önce yemekler çok kötüydü, fiyatlara da el değmiyordu. Yemekler sadece biraz yağlı, onun dışında çok çeşitlilik olması güzel.”

Koray Bengi; “Yüksek fiyata az çeşitli yemekler çıkıyor, yemeklerin tadı da yavan. O yüzden fastfood kısmı daha cazip geliyor, ama her günde aynı şeyleri yiyemeyiz. Yıllardır okulda kantin fiyatları yemekleri konusunda bir takım çalışmalar yapılıyor, ancak bir türlü çözüme kavuşmadı, bizde bu durumu kabullendik, okulun diğer yemek yerlerinden yemeklerimizi temin ediyoruz.”

Burcu Balaban; “Fiyatları yapılan düzenlemeye rağmen uygun bulmuyorum, bu fiyatlara göre yemekler de lezzeti çıkmıyor. Yemekler lezzetli çıksa, verdiğimiz paraya üzülmeyeceğiz. Bu durum 4 senedir böyle, değişir mi bilmiyorum ama kesinlikle tekrar bir düzenleme yapılmalı.”

Yorum yazın