Sanat

Van İçin Rock: Biletler tükendi, umutlar yeşerdi

Yazan: Melih Özeskinazi

Deprem mağdurları için düzenlenen ve biletleri tükenen Van İçin Rock konserinde Türkiye’nin en iyi organizatörlerinin emeği var.

Deprem mağdurlarına destek için organize edilen Van İçin Rock konserinin satışa çıkan 12 bin 500 bileti tükendi. Organizasyona destek için bilet satışını karşılıksız gerçekleştiren firma, saat 18:00 itibarıyla biletlerin tükendiğini duyurdu. 30 Ekim 2011 Pazar günü İstanbul’da, Maçka Küçükçiftlik Parkı’nda gerçekleşecek konserde 40 rock grubu ve müzisyen sahne alacak.

Konserin gişe geliri hiçbir kesinti yapılmadan Türk Kızılay’ı vasıtasıyla Van’a aktarılacak.

Şişli Belediyesi’yle yapılan ortak çalışma sonucu, alanda belediye ekiplerince kurulan çadırda yine deprem bölgesine gönderilmek üzere yardım yapılabilecek. Dream TV canlı yayınlayacağı konserin reklam gelirlerini de depremzedelere bağışlayacak.  İzleyicilere  canlı yayında SMS yoluyla yardım toplamak amacıyla bir numara verilecek.

Konser organizasyonunda görev alan isimlerden Tuna Özbek Turhan, fikrin Redd grubundan Güneş Duru ve Doğan Duru’dan geldiğini, doğası gereği protest bir tür olan rock müziğinin bu kampanyı kendiliğinden ortaya çıktığını dile getiriyor.  Turhan “Gönül ister ki  ‘Van için pop’ diye bir kampanya da düzenlensin. Eminim ki daha çok yardım toplanır” diyor: “Müzik her zaman eğlenmek için yapılmaz.”

Güneş Duru: Twitter’da başladı  

Deprem akşamı Twitter’da “Bu defa ertelemesek, bir an önce harekete geçsek ve Van için bir konser düzenlesek” yazan Güneş Duru bu fikrin hayata geçişini şöyle aktarıyor:

“Bu twit’ten bir saat sonra Twitter’da @vanicinrock isimli bir hesap açtım. Ertesi gün bir kafeyi mekan tuttuk ve Türkiye’nin en iyi organizatörleriyle bir araya gelip gerekli görüşmeleri yaptık. İlk twit’ten 14 saat sonra herşey netleşmişti. Biletler pazartesi öğleden sonra satışa çıktı. O saatten beri neredeyse uyumadan çalışıyoruz. Türkiye’nin en iyi PR’cılarının, en iyi prodüksiyon firmalarının bu işte emeği var. Adeta bir “rüya takım” oluştu. Hepsi, ismini belirtme gereği duymadan taşın altına elini koydu. Sanırım Türkiye bu kadar kısa sürede organize edilen bir etkinliğe daha önce tanık olmamıştı. ”

Duru’nu Pazar günü Twitter’da açtığı @vanicinrock hesabının takipçi sayısı 5500’ü aştı. 15 bini aşkın kişi Facebook’ta etkinliğe katılacağını belirtti. Satışa çıktığı ilk beş dakikada 67 bilet satılmıştı. Ve bugün saat 18:00’den önce 12 bin 500 tükendi.

Van İçin Rock, Pazar günü saat 11:00’de Maçka Küçükçiftlik Parkı’nda kapılarını açacak.

www.vanicinrock.org

Konserde yer alacak müzisyenler
4X4, Aslı, Aydilge, Aylin Aslım, Ayşe Saran, Barlas, Can Bonomo, Cem Köksal, Çilekeş, Demirhan Baylan, Demir Demirkan, Dilemma, Duman, Direc-t, Emre Aydın, Ete Kurttekin, Feridun Düzağaç, Foma, Gece, Gece Yolcuları, Haluk Levent, Hayko Cepkin, Kurban, Mabel Matiz, Malt, Marsis, Melis Danişmend, Model, Moğollar, Mor ve Ötesi, Multıtap, Murder King, Ogün Şanlısoy, Özge Fışkın, Öztürk, Pamela, Redd, Şebnem Ferah, TNK, Yüksek Sadakat.

Yorum yazın