Doğa

Ulusoy Turizm’den ‘beton’ özrü: ‘Ağaçları biz değil taşeron betonlamış’

Yazan: HaberVs
Kerem Yücel

HaberVesaire’nin gündeme getirdiği, “terminaldeki ağaçlara beton dökme” hadisesi için üzüntü duyduğunu söyleyen Ulusoy Turizm, Twitter hesabının bulunmadığını açıkladı.

Ulusoy Turizm, HaberVesaire’nin gündeme getirdiği, Ataşehir terminalindeki ağaçlara beton dökme hadisesinden dolayı üzüntü duyduklarını belirten bir basın açıklaması yayınladı. “Talihsiz bir olay” diye nitelediği bu hadiseyi “uygulamayı yapan taşeron şirketin ihmali”ne bağladı.

Firma bu uygulamaya tepki gösteren ATLAS dergisi muhabiri Kerem Yücel’e Twitter’da “Ülkede yeterince ağaç var. Terminal olması için bunların yapılması gerekiyor” cevabı gönderen @UlusoyTurizmAS isimli hesabın ise kendisine ait olmadığını savundu. Söz konusu tvit, haberin aynı gece HaberVesaire’de yayınlanmasından hemen sonra silinmiş ve bundan saatler sonra da hesap kapatılmıştı.

Basın açıklamasında olayı “sosyal medyanın da gündemine taşınan asılsız itamlar olarak” nitelemesinin nedeni ise anlaşılamadı. 

Ulusoy Turizm’in basın açıklamasının tam metni şöyle:

Ulusoy Global Yatırımlar Holding olarak kurulduğumuz ilk günden itibaren ULUSOY ve VARAN markalarımızla doğaya saygılı otobüslerimizle, yolcularımıza güvenli, kaliteli ve konforlu seyahat felsefesi ile hizmet vermekteyiz.

Hayata geçirdiğimiz projeler, hizmet ve uygulamalarla Türkiye yolcu taşımacılığında pek çok ilke imza atan bir kurum olarak, dün İstanbul Ataşehir Ulusoy terminalimizde gelişen, bugün internet haber siteleri başta olmak üzere, sosyal medyanın da gündemine taşınan asılsız ithamlar nedeni ile siz değerli basın mensuplarını ve kamuoyunu birinci ağızdan bilgilendirmek istedik.

Ulusoy ve Varan olarak yolcularımıza seyahat saatine kadar daha iyi hizmet verebilmek için, terminallerimizde zaman zaman çevre düzenlemeleri gerçekleştirmekteyiz. Bu düzenlemeleri de taşeron şirketler üzerinden yürütmekteyiz.

Diğer terminallerimizde olduğu gibi, Ataşehir terminalimizde ilk günden itibaren yeşillendirme, ağaç dikimi, bakımı ve yetiştirilmesini biz gerçekleştirdik. Dün yapılan düzenlemenin amacı ağaç topraklarının yağışlı günlerde çamur yapmasını engellemek için etraflarının betonlanması üzerineydi. Uygulamayı yapan taşeron şirketin ihmali sebebi ile talihsiz olay gündeme gelmiş, gereği ve telafisi en kısa sürede yerine getirilmiştir.

İnternet haber sitelerinde ve sosyal medyada konu olan “@UlusoyTurizmAS Ülkede yeterince ağaç var. Terminal olması için bunların yapılması gerekiyor.” açıklaması tamamen asılsızdır.

İlgili Twitter hesabı kurumumuza ait değildir. Sosyal medyadaki tek varlığımız Facebook’tahttps://www.facebook.com/ulusoyotobus adresinde gerçekleştirilmektedir.

Koşulsuz müşteri memnuniyetini ilke edinen ULUSOY ve VARAN olarak, yaşanan bu gelişmelerden büyük bir üzüntü duyduğumuzu, ilgili hesap için gerekli araştırmayı yaptıracağımızı belirtmek isteriz. Konuyu gündeme getiren Atlas dergisi muhabiri Kerem Yücel’e, tüm bu süreçte bizi büyük bir hassasiyetle müşteri hizmetlerinden ve e-posta üzerinden bilgilendiren herkese teşekkür ederiz.

Yorum yazın