santralistanbul Üniversite

Turnike hatırası: Öğrenciler Rektör Yazgan’la görüştü

Yazan: Ekim Akdal
Fotoğraf: Zeynep Sıla Sarıkaya

İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral yerleşkesindeki güvenlik uygulamalarını protesto eden öğrenciler Rektör Ege Yazgan’la görüştü. Öğrenciler Yazgan’a kartondan turnike armağan etti.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral yerleşkesinde başlayan turnike uygulamasını protesto eden öğrenciler arasından bir heyet Rektör Prof. Dr. Ege Yazgan ile görüştü. Turnike uygulamasının kalkması yönünde taleplerini dile getiren öğrenciler, 8 Mart günü diğer öğrencilerin de mutabık olduğu taleplerini rektörlüğe iletecek.

Öğrenci kulüpleri temsilcilerinden oluşan Bilgi Koordinasyon, Santral yerleşkesinde dün hayata geçirilen güvenlik düzenlemelerine karşı toplanma duyurusunda bulunmuştu. “Sınırlara, duvarlara, turnikeye hayır” sloganıyla saat 12.00’de bir araya gelen öğrenciler, uygulamayı protesto etti;turnikelerin üzerinden atladı.

Fotoğraf: Ekim Akdal

Ana giriş kapısında yaklaşık bir saat süren bu eylemin ardından öğrenciler rektörlük binasına yürüdü. Rektör Yazgan, öğrenciler arasından bir grup ile görüşmeyi kabul etti. Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı kartondan turnike Yazgan’a armağan edildi. Öğrencilerin endişe ve taleplerini dinleyen Yazgan, 8 Mart’ta tekrar görüşmek üzere öğrencilere randevu verdi.

Yorum yazın