Spor

TBF’nin gençlere teklifi var

Yazan: Cahit Fırat

Türkiye Basketbol Federasyonu, 2017 yılında Türkiye’de gerçekleşecek Avrupa Şampiyonası için gönüllü gençlere ihtiyaç duyuyor. Gençlerin bu teklife ilgisi büyük.

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde konuşan Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Genel Sekreter Yardımcısı Emin Balcı, federasyonun 400 ila 600 arasında genç gönüllü aradığını, kendilerine gelen başvuruların ise 1000’i aştığını açıkladı. Balcı 42 yıllık basketbol kariyerine gönüllü olarak başladığını ifade ederken bugün herkesin hobi olarak yaptığını meslek haline getirmekten dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. TBF’nin yeniliklere açık olduğunu söyleyen Balcı: “Kariyer yapıp basketbol sevgisini meslek haline getirmek isteyenlere zevkli bir gelecek teklifimiz olacak” derken gençlerin görüşlerine çok değer verdiklerini belirtti.

“Yazılım becerisi olan ‘çılgın’ basketbol severlere ihtiyaç duyuyoruz”

Konuşmasına mevcut organizyonda üst düzey yöneticilik yapanların işe gönüllü olarak başladığını açıklayarak devam eden Balcı, federasyonun yazılım yapabilen becerikli “çılgın” gençlere ihtiyaç duyduğunu söyledi. Yazılım dışında pazarlama, medya, tribün, istatistik, çevirmenlik gibi pozisyonlarda çalışacak gençlerin gönüllülük sonrası yarı veya tam zamanlı iş teklifi alabileceğini belirten deneyimli yönetici, ana dilin dışında yabancı dil bilinmesinin de önemine vurgu yaptı: “İngilizce bilinmesini tabii ki tercih ederiz, çoğunluğun konuştuğu bir dil ancak yeterli olmadığı durumlarda yaşanabiliyor, ev sahipliğini yaptığımız 2014 FIBA Dünya Kadınlar Şampiyonası’nda Çinli basketbolcular İngilizce konuşamıyordu.”

“Türkiye Basketbol Ligi Avrupa’da lider”

Türkiye Basketbol Ligi’nin (TBL) geçtiğimiz yıl İspanya Ligi ile birlikte ilk iki sırada yer aldığını, bu sene ise en iyi lig haline geldiğini söyleyen Balcı, Türkiye’de forma giyen Amerikalı sayısının Türkler’den fazla olduğunu ve bu durumun milli takım için sıkıntı yaratıp yaratmayacağı hakkındaki sorumuza “Türkiye milli takımı başarılı bir takım, 2015 Avrupa Şampiyonası’nda gruplardan çıkmayı başardı, 2016 Rio Olimpiyatları için elemelere katılacak, bu iş mücadele ve hırs işi, kulüplere sınırlama getirildiğinde Türk basketbolcuların yeteri kadar mücadele etmediğini herkes söylüyor, yeterli öz veriye sahip olanlar ve oynamak için mücadele edenler ise süre konusunda sıkıntı yaşamıyor” cevabını verdi.

“Bir insan gaflet halinde hakem olur”

Genel Sekreter Yardımcılığı dışında Merkez Hakem Komitesi (MHK) Başkanlığı görevini de yürüten Emin Balcı, “TBF’nin gönüllü gençler aradığı gibi, MHK da genç hakem adaylarından başvuru alıyor mu” sorusuna “Bir insan gaflet halinde hakem olur ancak sen başvurunu yap, tabii ki değerlendiririz” yanıtını verdi. Türkiye’de hakemliğin zor bir meslek olduğunu söyleyen Balcı’nın bu söylemi salonda gülümsemelere sebep oldu.
(CF/GT)

 

 

 

Yorum yazın