Tvsaire Yaşam

Tarlabaşı'nda mağduriyet

Yazan: Berfu Özbal - Batuhan Acar

Jirayr Zincirci'nin 40 yıldır yaşadığı Tarlabaşı'ndaki tek göz odası, artık onun oturamayacağı kadar değerli!

66 yaşındaki Jirayr Zincirci, iki yıl öncesine kadar 12 ailenin yaşadığı Claudia Apartmanı’nın son sakini.  Ancak Sakızağacı Caddesi’ndeki 40 yıldır yaşadığı tek göz oda, artık onun oturamayacağı kadar değerli…

Zincirci, Tarlabaşı'nda yürütülen kentsel dönüşüm projesi nedeniyle, kedileriyle birlikte yaşadığı ancak tapusunun bulunmadığı evini terk etmek durumunda. (Bu ev yıllarca hizmet ettiği ev sahibi tarafından kendisine verilmiş.)

Beyoğlu Belediyesi Zincirci'den dün itibarıyla evini terk etmesini istemişti. Ancak mağduriyeti, Radikal gazetesine tarafından haber yapılınca taşınması ertelendi. Başkan Ahmet Misbah, Zincirci'yi makamında kabul ederek kendisine bir ev sözü verdi. Belediye şimdi onun için uygun kiralık bir ev arıyor. Ayrıca dönüşüm projesi tamamlandığında ona Tarlabaşı'nda kalıcı bir konut verileceği taahhüdünde bulunuyor. 

Jirayr Zincirci, yenileme projesi nedeniyle Tarlabaşı'nı terk etmek durumunda bırakılan insanlardan sadece bir tanesi. Öyküsünün basında yer bulması nedeniyle barınma sorunma sorunu, şimdilik, çözülmüş görünüyor.

Ya diğerleri?

2 Yorum

Yorum yazın