santralistanbul

Tamirane de Topbaşlar'ın

Yazan: Hüseyin Aldemir
Hüseyin Aldemir

Santralistanbul’da “görev” tamamlandı. Otto’dan sonra Tamirane de kapılarını kapattı.

İstanbul’un kültür sanat yaşamına 2007’de kazandırılan, en önemli konser alanı ve kültür merkezlerinden Santralistanbul’da artık tam anlamıyla “kampüs hayatı” başladı. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin eğitim binalarının yer aldığı Santralistanbul yerleşkesinde faaliyet gösteren iki ünlü mekandan Tamirane de, Topbaş ailesine ait Sütlüce Gıda’ya (Lokma’nın da işletmecisi) geçti. Santralistanbul’un diğer simge mekanı Otto Santral de yaz aylarında Sütlüce Gıda’ya devredilmiş ve Papaz adıyla hizmet vermeye başlamıştı. Böylece, 14-15 Temmuz 2012’deki Efes One Love Fest sırasında ortaya çıkan “Hassas Eyüplüler”in tepkisi sonucunda gelişen olaylar dizisi, Santralistanbul’daki iki mekanın da Topbaş ailesine devriyle sonuçlandı.   

Hatırlanacağı gibi, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları ve  Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) 9 Ağustos 2012’de rektörlüklere gönderdiği perçinleyici yazıyla Santralistanbul başta olmak üzere üniversite kampüslerinde alkollü içki servisi yasağı resmi hale gelmişti. (Alkol varsa rahat yok; HaberVs, 04.10.2012)

Tamirane'nin “Veda mektubu”ndan…

30 Aralık 2012 tarihi itibarıyla 4 yıldır faaliyet gösterdiğimiz santralistanbul’daki güzel mekanımıza veda ediyoruz.

Bu vedanın nedeni; bir kültür-sanat-eğlence ve eğitim alanı olarak kurgulanan ve 2007 yılında kent hayatına katılan santralistanbul’un geçtiğimiz aylarda yapılan yeni düzenlemeler sonucunda tamamıyla bir üniversite kampüsüne dönüşmüş olması.

Her ne kadar halen verimli ve özel bir alan olsa da, gelinen noktada santralistanbul ve Tamirane arasındaki içerik uyumunun giderek yok olmuş olması ve kendi markamızın ruhu bu veda kararını bizim için kaçınılmaz kıldı. (…)

Yaklaşık dört yıldır Santralistanbul’da faaliyet gösteren Tamirane, 30 Aralık 2012 itibariyle müşterilerine veda ettiğini açıkladı. Tamirane’nin bulunduğu mekânın yeni işletmecisi için kulislerde önce başka bir grubun adı geçti. Ancak daha sonra mekanın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın oğlu Mustafa Ömer Topbaş’ın ortağı olduğu Sütlüce Gıda’ya devredildiği kesinleşti. Alınan bilgilere göre Sütlüce Gıda, Tamirane’de “sulu yemek” olarak nitelendirilen bir lokanta konseptiyle hizmet verecek.

Tamirane’nin Santralistanbul’daki kira sözleşmesinin bitmesine iki buçuk yıl kaldığı belirtiliyor.

Tamirane’nin ortaklarından Kerim Göknel, mekanın kapanacağının açıklanmasından sonra HaberVs’ye “Bana şimdi birşey sormayın, Ocak’ta görüşelim” demiş, Tamirane’nin bir işletmeye devredilip devredilmediği sorusuna ise ise, “Böyle bir durum söz konusu değil. Bizim iki işletmemiz var, burayı kapatıyoruz; misafirlerimizi diğer mekanımızda ağırlayacağız artık” açıklamasını yapmıştı.

Göknel’e bugün itibariyle ilettiğimiz tüm görüşme talepleri ise yanıtsız kaldı. Ancak Kerim Göknel ve ortaklarının, mekanı “kapatmak” yerine Topbaş ailesine devretmeyi tercih ettiği anlaşılıyor.

2 Yorum

  • 4 yılımın geçtiği okulumun gün geçtikçe değişmesini anlayamıyorum. Halbuki biz mezunlar olarak okulumuzu çok özlüyoruz fakat anlaşıldığı üzere artık tam anlamıyla kampus olma yolunda ilerleyen Bilgi Üniversitesi 2012 yılına kadar bundan sonra hatıralarda kaldı. Keşke Topbaşların eline geçiceğine okul yönetimi başka bir yol izleseydi.

Yorum yazın