Medya

‘Sosyal medya üç buçuk attığımız bir yer’

Yazan: Şeyhmus Yıldırım
Şeyhmus Yıldırım

Bilgi PR tarafından düzenlenen kurumsal iletişim sohbetlerinin konuğu Suat Özyaprak'a göre sosyal medya ortamında gol yememek neredeyse imkansız

Sabancı Holding Kurumsal İletişim Direktörü ve Kurumsal İletişimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Suat Özyaprak, sosyal medyayı “Hem nimetlerinden faydalandığımız, hem de üç buçuk attığımız bir yer” sözleriyle tanımladı.  “Bu mecra sizi göklere de çıkartabilir, yerlerde de süründürebilir” diyen Özyaprak, bu alana konu olmanın ellerinde olmayan bir şey olduğunu belirtti. Önemli olanın insanların gözüne sokmadan pozitif algılıyı olabildiğince yukarı çekmek olduğuna değinen Özyaprak, durumu futboldan bir örnekle açıkladı: “Sosyal medyada önemli olan şey  yediğinden fazla gol atmaktır. Çünkü gol yememek mümkün değil.”

Suat Özyaprak İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü’nde Bilgi Halkla İlişkiler Bölümü’nün gerçekleştirdiği konferansta kurumsal iletişimin doğuşundan başlayarak günümüze kadar olan süreç hakkında bilgi verdi.  

“Sosyal medya bizi dönüştürüyor.”

Sosyal medyanın ne kadar güvenilir bir mecra olduğunu hep sorguladığını söyleyen Özyaprak rekabetin olduğu bir alanda  sahte hesapların, haksız yere övgü ve hakaretlerin olacağına değindi. Bu nedenle sosyal medyayı manipülatif bir alan olarak yorumlayan Kurumsal İletişimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı,  sosyal medyada yaratılan algının ölçülmesinin  önemini vurguladı.

Özyaprak sosyal medyanın insanları nasıl dönüştürdüğünü şu cümlelerle açıkladı: “Biz Sabancı olarak facebook ve twitterdaki hesaplarımızda eskiden bir basın bülteni başlığını ve linkini koyardık. Anladık ki böyle olmuyor. Biz de o jargona uymaya başladık. Sevgililer gününüz kutlu olsun demeye başladık. Bakıyorsunuz bir sanayi şirketi sevgililer gününü kutluyor. O kitleyi yakalamak için sizde dönüşüyorsunuz. Bu yüzden sosyal medya kurumsal iletişim için her zaman önemli olacaktır.”

“Kurumsal iletişim üst yapı organizasyonlarıdır.”

Özyaprak konuşmasına kurumsal iletişimi  “Halkla ilişkiler çalışma konularına; medya ilişkileri, lider iletişimi, konu yönetimi , kriz yönetimi  gibi işlevler eklenerek  türemiş, çok genç bir iş koludur.” şeklinde tanımlayarak başladı. Daha sonra kurumsal iletişimin geçmişinden söz ederken 80’li yılların ikinci yarısında dünyada kurumsal iletişim kavramının ortaya çıktığına, bu kavramın 90’ların başında tüketim ve rekabetin hızla arttığı bir dönemde, Türkiye’de ve dünyada yaygınlaştığına değindi.

Kurumsal iletişim departmanlarının temel olarak üst yapı organizasyonları olduğunu belirten Özyaprak, yaptığı işi “Onlarca şirket çalıştırırsınız ve bu şirketlerin hepsi size hizmet eder. Siz bu şirketlerin uygulayacağı süreçleri stratejik olarak yönetirsiniz. Siz stratejik uygulamayı planlarsınız, kurarsınız ve bunları dağıtırsınız. Sonra yönetmeye başlarsınız” sözleriyle anlattı.

“Kurumsal iletişimci diplomat olmalı.”

“Kurumsal iletişimci çok iyi bir müzakereci ve diplomat olmalı, aynı zamanda iletişim jargonunu bilmeli” diyen Özyaprak ayrıca kurumsal iletişimcinin verdiği bilgilerin gazeteci tarafından doğru algılanmasının önemini vurguladı:

“Çıkacak haberin başlığını , fotoğrafını görmelisiniz. Gazeteciyle aranız her zaman çok iyi olmalı. Çünkü her zaman ona işiniz düşecek. Yani aranızda bitmeyen bir ilişki var.”

2008'de ortaya çıkan ve hâlâ etkilerini yaşadığımız ekonomik krizde kurumsal iletişim kavramının önemine değinen Özyaprak , bu dönemi takiben tüm dünyada kurumların, dünya kamuoyunun, kitlelerin güvenini yeniden kazanmanın yollarını aramaya başladığını belirtti.  Sabancı Holding Kurumsal İletişim Direktörü’ne göre  bu noktada kurumsal iletişim fonksiyonu bir kez daha önemini kanıtladı.

Yorum yazın