Gündem

Şimdi ‘Suriyeliyi’ dinleme zamanı

Yazan: Habervs

Suriyeli sığınmacıların sorunları ve toplumla etkileşimi, Bilgi Üniversitesi’nde 16 Aralık’ta gerçekleşecek “Şimdi Dinleme Zamanı” başlıklı seminerde tartışılıyor.

Göç, sığınmacılık ve özellikle kentlerde yaşayan Suriyelilerin yaşam şartları ve toplumla etkileşimi, İstanbul Bilgi Üniversitesi‘nde düzenlenen “Şimdi Dinleme Zamanı” başlıklı seminerde masaya yatırılıyor. 16 Aralık‘ta santralistanbul yerleşkesinde gerçekleşecek seminer, Halkla İlişkiler Programı son sınıf öğrencilerinin organizyonuyla yapılıyor.

Akademisyenler, saha araştırmacıları, bürokratlar ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katkıda bulunduğu seminer, göç ve sığınmacılık konularının farklı açılardan değerlendirilmesini, orta ve uzun vadede toplumsal etkilerinin tartışılmasını ve kamuoyunun bu konularda bilgilendirilmesini hedefleniyor.

Sabah 10.00’da başlayacak ve iki oturumda gerçekleşecek seminerde şu isim ve kurumlar yer alıyor:

* Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Eski Dış İlişkiler Sorumlusu Metin Çorabatır,
* İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Kaya,
* Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Başkanı Avukat Taner Kılıç,
* Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği Ruh Sağlığı Hizmetleri Sorumlusu Klinik Psikolog Cansu Alözkan,
* Anadolu Kültür Programı Koordinatörü Ülkü Zümray Kutlu,
* Hayata Destek Derneği’nden Rana Safaa Sayah,
* Hamiş Suriye Kültür Merkezi’nden Şenay Özden,
* Small Projects İstanbul İletişim Müdürü Anna Tuson.

Sığınmacıların barınma, sağlık, gıda ve eğitim gibi temel ihtiyaçlarına yönelik sivil toplum çalışmaları da paylaşılırken, saha çalışmaların, deneyimlerin ve ihtiyaçların ele alınacağı bir panel de gerçekleşecek.

Aydın Doğan Vakfı’nın “Uzun İnce Bir Yolda Mülteciler” Karikatür Sergisi de seminer kapsamında ziyarete açılıyor. Sergi, 30 Aralık’a kadar santralistanbul Kampüsü ÇSM Galeri’de devam edecek.

Seminerde ayrıca Bilgi Üniversitesi Medya Programı öğrencileri tarafından hazırlanan, konuyla ilgili mini belgesel film gösterimi de yer alacak. Suriyeli öğrenci ve öğretmenlerle gerçekleştirilen mini belgesel, özellikle eğitim konusuna vurgu yapıyor.

16 Aralık’ta, İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul yerleşkesi E1 binası 301 numaralı salonda 10.30-14.00 saatlerinde gerçekleşecek seminer herkese açık.
(MBY/GT)

 

simdi-dinleme-oturum-6c73115e_621x474_original

Yorum yazın