Tvsaire Yaşam

Shuttle’ın yeri değişti Bilgililerin haberi olmadı!

Yazan: Gizem Dörtler – Alican Barlas

Taksim meydanının “Yayalaştırma” çalışmaları ilk gününde hem sürücüleri hem de yayaları mağdur etti. Bilgi Üniversitesi shuttle kalkış yeri de değiştirildi.

Taksim Meydanı “Yayalaştırma Projesi” nedeniyle başlayan kazı çalışmalarının ilk gününde  İstanbullular büyük sıkıntı yaşadı. Taksim çevresindeki yolların trafiğe kapanmasıyla İstanbul Bilgi Üniversitesi yerleşkelerine ulaşım da aksadı. Sabah saatlerinde yaşanan trafik yoğunluğu nedeniyle Taksim AKM önündeki shuttle kalkış yeri değiştirildi.

Bilgi Üniversitesi’nin internet sitesinden hafta sonu yapılan duyuruda, 5 Kasım 2012 Pazartesi günü başlayacak olan çalışmalar nedeniyle, shuttle kalkış yeri (AKM önü) ve güzergahının değişmeyeceği duyurulmuştu. Ancak sabah saatlerinde yaşanan aksamalar nedeniyle shuttle kalkış yerinin Yedi Kuyular Caddesi’ne  (Habertürk Binası otopark girişi) alınması, durumdan haberi olmayan öğrencileri ve çalışanları zor durumda bıraktı.
Bilgi Üniversitesi İdari İşler Müdürü Aykut Yeşiltepe’nin HaberVs’ye verdiği bilgiye göre; Divan Oteli önünün tamamen kapanmasıyla, AKM önünden hareketlenen Taksim- Dolapdere- Santral seferleri saat başı yapılabilir hale geldi. Bu nedenle geçici olarak Habertürk Binası’nın arka otoparkı kalkış yeri olarak kullanıldı. Bu çözüm daha sonra Genel Sekreterlik tarafından kalıcı hale getirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı açıklamaya göre; Tarlabaşı Bulvarı’ndaki  otoparktan, Divan Oteli’nin önüne kadar uzanan çalışma 240 gün sürecek. Uygulamanın ilk gününde bölgede trafik kilitlenirken yer yer yayaların akan şeritlerle iç içe yürümesi tehlike yarattı.

Sabah saatlerinde AKM binasının önünde kalabalık bir Bilgi öğrencisi grubu uzun süre shuttle bekledi. Öğrenciler gelen ilk shuttle’a binebilmek için birbirleriye yarıştı. Kapı girişine kadar dolan shuttle’da bir öğrenci ayağını kapıya sıkıştırdı. Ancak ilerleyen saatlerde Shuttle kalkış yeri geçici olarak Habertürk binası tarafına alındı. Bu değişiklikten haberli olmayan öğrenciler ve çalışanlar çoğunlukla kampüslere kendi imkanlarıyla ulaşmaya çalışırken Shuttle’lar da öğlen saatlerinde neredeyse boş olarak seferlere devam etti.

Akşamüstü saat 16.00’da Genel Sekreterlik, akademik ve idari birimlere gönderdiği duyuruda geçici kalkış yerinin kalıcı hale getirildiğini belirtirken, yaşanan karışıklık için de özür diledi. Diğer yandan Dolapdere yokuşu başındaki yeni kalkış yerinin sapa ve ulaşım araçlarına uzak oluşu, öğrencileri zorlu günlerin beklediği yorumlarına yol açtı.

Yorum yazın