santralistanbul

Santral’de 'yemekhane' eylemi

Yazan: Hüseyin Aldemir
Ertan Önsel

Bilgi Üniversitesi'nde bir grup öğrenci, kantini işleten Friends Café’nin zeminine “yemekhane istiyoruz, indirim değil” yazarak eylem yaptı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Santralistanbul Kampüsü’nde “Öğrenci Kolektifleri Üyesi” olduklarını belirten öğrenciler, yemek fiyatlarının yüksek olması nedeniyle Friends Cafe’de eylem yaptı. Bir grup öğrenci, Santralistanbul’daki en yüksek kapasiteli işletme olan Friends Cafe’nin zeminine  sprey boyayla “yemekhane istiyoruz, indirim değil” yazdı Eylemci öğrenciler, üniversite kampüslerinde uygun fiyatla yemek yiyebilecekleri bir  kantin bulunmaması nedeniyle eylemi gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Bilgi Öğrenci Birliği, geçmiş yıllarda yemek fiyatları konusunda sessiz kalmakla ve yeterince duyarlı olmamakla eleştiriliyordu. “Büyük Öğrenci Platformu” adlı öğrenci grubunun yönetiminde yer aldığı mevcut Öğrenci Birliği, bir süredir Friends Cafe yetkilileriyle “indirim” konusunda görüşmeler yapıyordu. Görüşmeler sonucunda anlaşmaya varılan “İndirim” uygulamalarının başladığı gün eylem yapılması ise, Öğrenci Birliği yönetimini şaşırttı.

Neden indirim başladığı gün bu eylemin yapıldığı sorusuna ise öğrenciler, yemek fiyatlarının yüksekliği nedeniyle pek çok öğrencinin mağduriyet yaşadığını belirterek . geçmiş yıllardan bu yana üniversitede gerçek anlamda bir “yemekhane” bulunmadığını ifade ettiler.

Bugün (3 Aralık 2012) itibariyle, Friends Café’nin öğrenci tarifesindeki “indirim” listesi şöyle:

Ana yemek+ Yardımcı yemek+ çorba” menüsü 7.75 liradan, 7 liraya indirildi. Bununla birlikte tek tip öğrenci menüsünün yanına “Ana yemek+ yardımcı yemek”ten oluşan 5.75 liralık bir “alternatif menü” daha eklendi.

6 Yorum

  • Öğrenci birliği kandırıldığının farkında mı değil yoksa bizi kandırmaya mı çalışıyor ? Dolapdere'de öğrenci menüsü 7 tl değil miydi zaten ? Nereye indirim yaptılar eski fiyatlara geri döndüler kimse kimseyi kandırmasın. Öğrenci Birliği bu vebalin altından kalkamaz

  • 2008 girişliyim,hemen her sene so kafeyle ilgili bir eylem yapılır,bu sene de friends için yapıldı. Değişen mi, koca bir hiç.Çünkü bu okulda yapılan her eylem karşılıksız,yazılan her dilekçe boşa yazılmıştır.Kısacası Bilgi Üniversitesi gün geçtikçe ticarethaneye dönüşmekte,yakında vc ler içinde para isteyebilirler,olur.

  • Yemekhane gözlemi Tavuklu alinazik kebabının almayıp kuru fasülyemsi şeyi yiyen bir okulda okuyorum. Nasıl gözleri korktuysa. 8 tl lan şakamı hem tavuklu alinazik hemde pilav çorba salata mı ? Burası bilgi üniversitesi sadece kel tavuğa 7.5 tl verirdik. Kuru fasülyemi alayımda fiyat kabarmasın ne mi lazım.

  • Yemeğe zam yaptınız bari adam gibi yemek çıkartın. Pilavı porsiyon ayağına azalttılar, ana yemek paso abuk subuk sebze. Öğrenci menüsü 2'den sonra kalkıyor falan. Anca göz boyama. İndirim falan da değil ayrıca eski fiyata çekmişler. Devlet okulunda 25 kuruş zam geldi diye okul inliyo bizim okulda öğrenciden kan alıyolar kimsenin umrunda değil.

  • Bu konuda okul yönetimini suçlu buluyorum. Eğer kantin kira fiyatını düşürürlerse, yemek fiyatları da düşer. Bilgi Üniversitesi yönetimini öğrencinin yanında olmaya çağırıyorum. Biz ticarethanede değil, bir okulda okumak istiyoruz. Şunu da belirtmeliyim ki: sizin reklamınızı yapacak en etkili ve güzel reklam öğrencinizdir, mezunlarınızdır. Santralistanbul'unuz değil!

Yorum yazın