santralistanbul Tvsaire

Santral’imiz yoğun, bekleme süremiz uzun!

Yazan: Dila Atsan - Begüm Balçık

İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral yerleşkesinde fakülte ve öğrenci sayısının artmasıyla ortaya çıkan sorunlara çözüm aranıyor

İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral kampüsünde öğrenime devam eden öğrenci sayısındaki artış öğrencilerin şikayetlerine neden oluyor. Üniversite yönetimi ise sorunlar üzerinde çalıştıklarını ve önümüzdeki öğrenim döneminde yeni projeleri hayata geçireceklerini söylüyor.

Dolapdere ve Kuştepe kampüslerindeki bazı bölümlerin taşınmasıyla Santral yerleşkesindeki öğrenci sayısı üç yıl içinde 6 binden yaklaşık 14 bin kişiye yükseldi. Santralistanbul’da halihazırda İşletme, Sosyal ve Beşeri Bilimler, İletişim, Mimarlık ve Mühendislik fakülteleri öğrenime devam ediyor.

Okulun kalabalıklaşması nedeniyle öğrenciler yemek sırasından, otoparktan ve derslikte yer bulamamaktan şikayetçi. Kimi öğrenciler de sosyal alanların kapatılmasıyla okulun kimliğinden ödün verdiği görüşünde.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Kaya Arslan özellikle yemek konusunda yer sorununun çözümü için okuldaki iki yemek mekânına kış bahçesi ekleyerek kapasitelerini genişlettiklerini söylüyor. Ayrıca okulun Haliç’e olan kıyısında eskiden kullanılmayan alana yeni bir restaurant açtıklarını belirtiyor. Arslan öğrencilerin diğer sorunlarıyla ilgili olarak da çalışmalara devam ettiklerini ifade ediyor.

1 Yorum

Yorum yazın