Gündem santralistanbul Üniversite

8 Mart saldırganları Bilgi’de

Yazan: Ekim Akdal
8 Mart'ta Bilgi Ünivertesi'nde Kadınlar Günü için kurulan masaya saldıran ve uzaklaştırma cezası alan öğrenciler, santral yerleşkesinde bulunmalarına verilen tepki üzerine okuldan ayrıldı.

8 Mart’ta Dünya Kadınlar Günü için açılan masaya saldırdığı için Bilgi Üniversitesi’nden uzaklaştırma cezası alan öğrencilerin santral yerleşkesine girmeleri tepkiyle karşılandı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için Bilgi Kadın Kulübü tarafından açılan masaya saldıran ve üniversite yönetimi tarafından uzaklaştırma cezası verilen öğrenciler, idare mahkemesinin yürütme durdurma kararıyla üniversiteye döndü.

Bilgi Üniversitesi Rektörlüğü 15 Mart’ta başlattığı soruşturmada saldırganlardan dördünün Bilgi öğrencisi olduğu tespit etmiş, 24 Nisan’dan itibaren uygulanmaya başlamak üzere öğrencilerden kesici alet taşıdığı tespit edilen A.B.K.’ye “bir ay bir dönem” ve K.A., S.O.G. ve M.I.’ya “bir ay” uzaklaştırma cezası vermişti. İdare mahkemesine başvuran üç öğrenci, mahkemenin “yürütmeyi durdurma” kararı üzerine 9 Mayıs’tan başlayarak okula geri dönmüştü.

Tepkiler üzerine santral yerleşkesinin dışına çıkan öğrenciler bir süre kapıda oturdu.

Bugün üniversitenin Santral yerleşkesinde kan bağışı için çadır açan Kızılay’ı “homofobik tavrı” gerekçesiyle protesto eden öğrenciler, çadır çevresinde gördükleri ve 8 Mart’taki saldırıda yer alan K.A.’nın üniversite yerleşkesini kullanmasına tepki gösterdi. Tepkinin büyümesi üzerine K.A. ve Milliyetçi Düşünce Kulübü üyesi topluluk yerleşke dışına çıktı. Uzun süre kapıdan ayrılmayan öğrenciler, içeride kendilerini protesto etmeye devam eden öğrencilere küfür ve tehditle karşılık verdi.

Öte yandan, 8 Mart’taki saldırıyla ilgili yürütülen adli soruşturmada da henüz bir gelişme kaydedilmedi. HaberVs‘nin Avukat Sevgi Kalan’dan aldığı bilgiye göre savcılık, dosya üzerindeki incelemesini tamamlamış değil. 10-15 kişiden oluşan bir grup genç, o  gün Dünya Kadınlar Günü nedeniyle üniversitenin santral yerleşkesinde kurulan masada oturan, dans eden ve halay çeken kız öğrencilere tekbir getirerek ve “Hepiniz teröristsiniz” diyerek saldırmıştı. Öğrencilerden İrem Esmer‘in darp eden saldırganlardan bir kısmı kaçmış, 7 saldırgan ise üniversitenin güvenlik görevlileri tarafından yakalanmıştı. Saldırganlar karakoldaki ilk ifadelerinde, 8 Mart için kurulan masada PKK propagandası yapıldığını ileri sürmüşlerdi.

 

Yorum yazın