santralistanbul

Rum Yayıncı ve Gazeteciler Sergisi Santralİstanbul’da

Yazan: HaberVs

Santralistanbul'da cuma günü açılacak, İstanbul Basın Tarihinde Rum Yayıncı ve Gazeteciler Sergisi Osmanlı gazeteciliğinin ilk dönemine ışık tutuyor

İstanbul Basın Tarihinde Rum Yayıncı ve Gazeteciler Sergisi İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde açılıyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya Bölümü ve Yurt Dışındaki İstanbullu Rumlar’ın Evrensel Federasyonu işbirliğiyle hazırlanan sergi 23 Kasım Cuma günü Santral Kampüsü E-4 binasında saat 16:30’da açılacak.

Basına sansür konusunun özellikle ele alındığı sergide, resimli 32 tablo, Rumca ve Osmanlıca harflerle yayınlanan orijinal gazeteler ve video projeksiyon sunumu yer alıyor. Sergi, İstanbul’da gazetelerin ilk yayınlandığı tarihle 1. Dünya Savaşı'nın başladığı 1830 – 1914 dönemini kapsıyor.  Bu süreçte gelişen siyasi, sosyal ve ekonomik olaylara İstanbul Rum basınında nasıl yer verildiğini sergileyen bilgi ve görseller yer alıyor.

Tarihin unutulmuş sayfalarına ışık tutmayı amaçlayan serginin hemen öncesinde Santralİstanbul’daki Enerji Müzesi’nde. Saat 14.00 – 16.00 arasında bir panel düzenlenecek. Panelin konuşmacıları arasında: Nikolas Uzunoğlu, Elisavet Kovi, Haluk Şahin ve Ariana Ferentinou yer alıyor. Sergi 7 Aralık 2012 tarihine kadar açık kalacak.

Yorum yazın