Gündem

OdaTv davasında tahliye yok!

Yazan: HaberVs / Melek Karakuş - Ertan Önsel

Çağlayan'da bugün devam eden OdaTV duruşmasında Yalçın küçük, Hanefi Avcı ve Soner Yalçın için tahliye kararı çıkmadı

Gazetecilerin yargılandığı OdaTv davasında Prof. Yalçın Küçük, Emniyet Müdürü Hanefi avcı ve gazeteci Soner Yalçın'ın tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Dava 27 Aralık tarihine ertelendi.

HaberVs editörü Ahmet Şık, gazeteciler Nedim Şener, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Soner Yalçın, Müyesser Uğur , Doğan Yurdakul, Prof. Yalçın Küçük, Emniyet Müdürü Hanefi Avcı gibi isimlerin yargılandığı OdaTV davasına bugün İstanbul Çağlayan'da devam edildi.

Uluslararası PEN Yazarlar Birliği temsilcileriyle uluslararası basın örgütlerinden çok sayıda gazetecinin izlediği davada tutuklu sanıklar TÜBİTAK'tan gelen bilirkişi raporu üzerindeki düşüncelerini dile getirdi. 16. Ağır Ceza Mahkemesi Heyet Başkanı Mehmet Ekinci'nin yurtdışında bulunması nedeniyle Hikmet Şen'in başkanlık ettiği duruşmada Avukat Hüseyin Ersöz'ün talebiyle bilirkişi dinlendi.

Duruşmada ilk sözü alan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, TÜBİTAK raporundaki çelişkilere dikkat çekerek 3 Ocak 2011-5 Şubat 2011 arasında OdaTv'ye yönelik dijital saldırıları anlattı. Bu süre içinde pek çok virüslü e-postanın  CHP veya DİSK'ten gelen basın açıklamaları gibi OdaTv'ye gönderildiğinin gayet açık olduğunu anımsatan Avcı, bu saldırıyı planlayanların bulunması gerektiğini söyledi.

Avcı'dan sonra söz alan gazeteci Soner Yalçın ise TÜBİTAK'ın hazırladığı raporlarla kafa karıştırmak istediğini belirterek iki yıldır hayatının didik didik edildiğini ancak bir suç delili bulunamadığını ifade etti. “Sonunda iki word dosyasına kaldık” diyen Yalçın, Avrupa ve Amerika'nın bu davayı konuştuğunu, bunun da Türkiye'ye yakışmadığını belirtti.

Prof. Yalçın Küçük ise konuşmasında daha çok iddinamedeki tutarsızlıklara dikkat çekti. “Pazartesı günleri PKK'yı, salı günleri OdaTV'yi, çarsamba günleri Ergenekon'u mu yönetiyorum? Lütfen bizi ciddiye alın.” diyen Küçük, “Tutuklu değil, tutsak olduğunu ” dile getirdi.

Küçük'ün savunmasının ardından Avukat Hüseyin Ersöz'ün talebiyle dinlenen bilirkişiye sanıklar ve avukatlar çeşitli sorular yöneltti. Virüsle gönderilen çeşitli virüs ve troya atlarının bilgisayarın sahibi gibi uzaktan her tür işlem yapmaya olanak sağlayabileceğini belirten bilirkişi, aynı tarihte aynı bilgisayarlara virüs gönderilmesinin açık olarak planlı bir saldırı olduğunu anlattı. Bu tür virüslerin bulunduğu bilgisayarlardan elde edilen delillerin tartışma hale geleceğini de ifade eden bilirkişinin dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti avukatların taleplerini aldı.

Avukatlardan Akın Atalay, mahkeme heyetinin 13.Ağır Cezaya gönderdiği Ergenekon davasıyla birleştirme yazısını savunma görüşü alınmadığı için eleştirdi. Daha sonra Savcı, mütalaasında tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamını istedi. Mahkeme Heyeti, yaklaşık 2 saatlik aradan sonra Hanefi Avcı, Soner Yalçın ve  Yalçın Küçük'ün tutukluluk halinin devamına  karar verdi.

Yorum yazın