Medya Teknoloji Yaşam

Yeni kuşak oyun konsolu Nintendo Switch

Yazan: Tuan Baykut

Nintendo, yeni ürünü Switch ile SONY’nin Playstation’ına ve Microsoft’un Xbox’ına göz kırpıyor!

Nintendo, yeni ürünü Switch’i görücüye çıkardı. Henüz satışa çıkmamasına karşın bütün oyuncuların ilgi odağı olmayı başaran Switch, taşınabilir ve her zaman her yerde oynanabilir olması ile kendini diğer oyun konsollarından ayırıyor.

Switch, hem sabit olarak hem de dışarda oyun oynayabilme özelliği sunuyor. İster televizyona bağlanıp geniş ekranda bluetooth bağlantılı kumanda ile ister dışarda oyun oynama imkanı sunuyor. Parçalı yapısı sayesinde Switch, hem kumandaya hem de televizyon ekranına bağlanabiliyor.

_v1Oyun konsolunun her iki tarafında duran ve üzerinde tuşların olduğu bölümler kumandadan ayrılabiliyor. Böylelikle Switch’i televizyonda oynarken, kumandanın sağ ve sol tarafında bulunan tuş takımlarını çıkarıp, geniş bir akıllı telefon ya da bir tablet büyüklüğündeki Nintendo’nun taşınabilir ekranının sağ ve sol taraflarına takabilirsiniz. Bu hamle ile geçmiş yılların fenomen oyun konsolu Gameboy’u yenilikçi ve geniş bir ekranda oynuyormuş hissiyatı yaşayabilirsiniz. Switch’ı bu ekranda oynarken size sunulan bir diğer özellik de; bu ekranı düz bir zemine bırakıp, oyun konsolunda çıkarıp ekrana monte ettiğiniz tuş takımlarını ekrandan da çıkarıp elinizde tutabilirsiniz. Yani Gameboy’u bir zemine koyup, uzaktan kumanda ile oynadığınızı düşünebilirsiniz. Adından da anlaşılacağı gibi değiştirilebilir anlamını taşıyan konsol, taşınabilir özellik olarak 2 Nintendo Switch, oyunculara iki farklı oyun oynama seçeneği sunuyor.

Televizyonda devam ettiğiniz oyuna otobüste, yolda, okulda, işte veya sokakta devam edebilir; ister ekran üzerinden oynar ister de ekranı bırakıp tuş takımlarını elinize alarak mobilin de mobil halini elde edebilirsiniz. Daha sonra eve geldiğinizde konsol takımlarını birleştirip tekrar televizyona bağlayabilirsiniz.

_v2Diğer oyun konsollarından büyük bir farklılık ve önemli özellikleriyle ayrılan bu yenilikçi yapısıyla, bütün oyun severlerin ve global oyun geliştirici firmaların odaklarını şimdiden üzerinde toplamayı başaran Switch, 2017 senesinin Mart ayında, fiyatını ve anlaştığı oyun şirketlerini açıklayacak.

Mart 2017 itibariyle satışa sunulacak olan Switch için Activison, Atlus, Capcom, Bethesda, Square Enix, Take-Two, Konami, Platinum Games, EA, Epic Games ve Ubisoft gibi dünyanın en büyük oyun geliştiricileri kendi oyunları Nintendo Switch için uyarlamaya başladı bile.

Yorum yazın