İstanbul

Meyhanede müzayede

Yazan: HaberVs

Dört yıl önce kitap kafe olarak açılan ve daha sonra meyhaneye dönüşen Beyoğlu’ndaki Antika Meyhane, 26 Aralık 2010 Pazar günü yapılacak müzayedeye hazırlanıyor. Müzayedede Osmanlı geleneksel sanatlarından çalışmalar, gümüş ve tesbih koleksiyonları yanı sıra antika porselenler, camlar, vazolar, fincanlar müşteri arayacak. Bu etkinliğin diğer müzayedelerden farkı meyhanede gerçekleşecek olması değil sadece: Satışa sunulacak eserlerin müzayedeye […]

Dört yıl önce kitap kafe olarak açılan ve daha sonra meyhaneye dönüşen Beyoğlu’ndaki Antika Meyhane, 26 Aralık 2010 Pazar günü yapılacak müzayedeye hazırlanıyor. Müzayedede Osmanlı geleneksel sanatlarından çalışmalar, gümüş ve tesbih koleksiyonları yanı sıra antika porselenler, camlar, vazolar, fincanlar müşteri arayacak. Bu etkinliğin diğer müzayedelerden farkı meyhanede gerçekleşecek olması değil sadece: Satışa sunulacak eserlerin müzayedeye çıkış fiyatı atışa 100 ile 20 bin TL arasında değişiyor. Bu fiyat aralığı göze alındığında, müzayedenin orta gelirli alıcılara da hitap etmesi bekleniyor. Müzayedeyi düzenleyen, meyhanenin de sahibi olan koleksiyoncu Sibel Yalın “Sanatı daha ulaşılır ve yaşanır kılmak, müzayede, antika pazarı, takas ve koleksiyon kültürünü teşvik etmek, antika ve sanat kültürünü lezzet kültürüyle zenginleştiren sosyal bir ortam oluşturmak istiyoruz” diyor.

Koleksiyonerliğe yedi sekiz yıl önce hobi olarak başlayan ve yurtdışındaki birçok şehirden porselen ve fincan toplayan Sibel Yalın, bu etkinliğe, yurtdışında gördüğü antika kafelerin ilham kaynağı olduğunu belirtiyor. Amacını “Eskiye, tarihe biraz daha sahip çıkmak, kaliteli objeleri, porselenleri ve müzayedeyi de halkın ulaşılabileceği seviyeye çekmek istiyoruz” sözleriyle özetliyor. Müzayedede yüz yıllık antika porselenler, artık üretilmeyen özel ürünler, imzalı geleneksel ve çağdaş resimleri de içeren 150 eser alıcı bulmak için yarışacak.

Sibel Yalın, benzer hobilere sahip olan insanların oluşturmuş olduğu bir topluluğu bir araya getirmek ve keyifli zaman geçirmelerini sağlamayı istediklerini söylüyor. “Sanat camiasından ressamın, koleksiyoncuyla, koleksiyoncunun da satıcıyla bir arada bulunduğu, birbirlerinden ürün takas edebildikleri, aslında bu kültürü konuşabildikleri bir ortam yaratmak istiyoruz” diyor. Ona göre kozmopolit yapıya sahip Beyoğlu, bu sosyal ortamı yaratmak için doğru bir tercih. Yalın, Antika Meyhane’deki müzayedelerin her ay tekrarlanacağını da hatırlatıyor.

Yorum yazın