Yaşam

Mekanik ustalarından yerli otomobil uyarıları

Yazan: Levent Buda
Levent Buda

“Yerli otomobil çevreci, bizim yollara göre ve aile yapımıza uygun olmalı…” HaberVs Atatatürk Oto Sanayi'de mekanik ustalarının görüşünü aldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz yılın başında Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Genel Kurulu’nda dile getirdiği “yerli otomobil üretme” talebi, geçtiğimiz hafta Koç Holding’in girişimiyle yanıt buldu. Türkiye’de otomotiv üretiminin yaklaşık yarısını gerçekleştiren Koç, İtalyan Fiat’ın teknolojik desteğiyle, tümü yerli malı ilk otomobili üretmek için kolları sıvadı.

Bursa fabrikasında oluşturulacak 200 bin adetlik ek kapasiteyle, ilk etapta yaklaşık  500 milyon auroya  mal olacak projenin ilk ürünleri 2013’te ortaya çıkacak.

Türkiye sanayisi otomobil üretme macerasına 1960’larda Devrim ile başlamış, 1980’lerde sektör haline gelmiş ancak tüm aksamı yerli malı malı olan bir araç üretememişti. Koç Holding’in girişimiyle, başbakanın 2023 programı için amaçladığı en önemli hedeflerden biri de yörüngeye girmiş bulunuyor.

HaberVs, mikrofonunu İstanbul Atatürk Oto Sanayi’ye çevirdi ve yıllarca “yabancı” araçlara can veren otomobil ustalarına “yerli otomobil nasıl olmalı” sorusunu yöneltti.

“Cesur olmalıyız”

Fotoğraf: Levent Buda

Fotoğraf: Levent Buda

25 yıllık tamirci Ediz Aktan’a yeni otomobili tasarlarken firmaların cesur olması ve işbirliğinde bulinması gerektiğine inanıyor:

“Türkiye’de bu işi zaten yapıyoruz fakat markaların bize hazır gönderdiği planlara göre parçaları üretiyoruz. Firmaların araştırma geliştirme (ARGE) departmanlarının iş birliği yapması, mümkünse aynı çatı altında toplanması gerekir. Çünkü takım çalışması sağlanamazsa başarı sağlanması zor olur. Tasarımı yapacak kişiler bir arada içeriği belirlerken büyük markalar, birbirlerinden farklı denemelerde bulunabilir. Markalar, örneğin bir modelinde kullandığı süspansiyonu çok fazla değiştirmeden diğerlerinde de kullanıyor. Risk almayı gerekli görmüyor çünkü o süspansiyonu bulmak için bir arabayı yaratmak için harcadığı paralardan daha fazlasını harcıyor. Biz yeni yapacağımız için cesur denemelerde bulunabiliriz. Aslında tasarlamak kolay fakat araçta kullanılacak parçalar bir araya geldiğinde arabanın nasıl bir performans sağlayacağı veya tasarlanan şeyin montajı yapıldığında uygun olup olmayacağını bilmiyoruz. Dünyanın gidişine bakalırsa alternatif enerji kullanan araç motorlarına yönelmemiz bizim için daha olumlu bir adım olur.

“Bizim yollara göre üretilmeli”

Fotoğraf: Levent Buda

Fotoğraf: Levent Buda

Sanayide 1981’de çalışmaya başladığını belirten Orhan Güzeller de mekanik ustası. Türkiye’de üretilmesi gerektiğine inandığı otomobilin moton gücünü dahi veriyor:

“Çevreye duyarlı ve motoru ortalama 80 -90 hp olmalı. Bizim yollarımıza göre üretilmeli ve arkadan çekişli olmalı. Çünkü arkadan çekişli araçlarda mekanik hasar neredeyse hiç olmaz. Mühendisler aracın tekerlek üstüne düşen ağırlık ve denge hesaplarına göre mekanik aksanlarının özelliklerini belirlemeli.”

“Ürettiğimiz parçalar kaliteli, motor da böyle olmalı”

1991’den bu yana motor mekanik üzerine çalışan İlker Cesuroğlu “Yabancı markalar ülkemizden her türlü parçayı alıyor ama biz de motoru onlardan alıyoruz. Dünyanın en önemli üreticilerinde, örneğin Mercedes’te Türk mühendislerin ve tasarımcıların çalıştığını biliyoruz. Ama bugüne kadar kimse motor üretme işine yeltenmedi. Diğer parçalarda tututturduğumuz kaliteyi motorda da yakalamamız zor olmamalı” diyor.

21 yıldır sanayide sektörünün içinde Ali Yavaş bir uyarıda bulunuyor : “Yerli araba Hindistan veya Çin’den gelen ucuz araçlara benzememeli! 

Fotoğraf: Levent Buda

Fotoğraf: Levent Buda

“Bizim motorlar, başka araçlarda da kullanılabilmeli”

33 yıldır bu işten para kazandığını belirten Cumalı Usta yerli arabanın mevcutlardan farklı olması gerektiğine inanıyor:  “Diğer markaların esintisi olmamalı  ve daha iyi görünmeli. Böylece dünyaya pazarlama konusunda rekabete girebilir. Her bir parçayı ürettiğimiz için, motor ya da diğer aksamların üretiminde zorlanmayız. Fakat bizzat bizim tasarladığımız parçalar başka marka otomobillerde de kullanılabilmeli.”

Fotoğraf: Levent Buda

Fotoğraf: Levent Buda

“Türk aile yapısına uymalı”

Ahmet Kuşdoğan ise yerli aracın Türk aile yapısının düşünülerek tasarlanması, iç dış kalitesinin orta sınıf arabalardaki gibi olması gerektiği  görüşünde:  “Taklit değil orijinal olmalı.  21. Yüzyıldayız. Bor, su yani hidrojen, elektrikli veya daha farklı bir enerji türüyle çalışan bir motor için çaba harcanması gerekiyor.  Bu motoru yapmayacak isek zaten topa hiç girmeyelim.”

Yorum yazın