Tvsaire Yaşam

Kansere karşı alışveriş!

Yazan: Tuncay Bayram - Harun Vedat Şahnacı

Kansersiz Yaşam Derneği'nin Yaşa-TIR projesi için organize ettiği alışveriş şenliğine pek çok ünlü giysilerini bağışlayarak destek verdi

Kansersiz Yaşam Derneği’nin kanserde erken teşhisi vurgulamak ve kanser hastalarına destek sağlamak amacıyla organize ettiği “Alışveriş Yaşa-TIR” şenliği,  İstanbul Shangri La Bosphorus Oteli’nin Balo Salonu’nda gerçekleşti.

Kansersiz Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dida Didem Kaymaz, kendisi gibi kanser hastalarına destek sağlamanın yanında hastalığa yakalanmama konusunda da farkındalık yaratabilmek için çalıştıklarını söyledi. Bu konuda kanserde erken teşhisin önemini vurgulayan eğitim ve organizasyonları arttırmayı planlayan Kaymaz ünlülerin derneğe duyarlılıklarından oldukça memnun.

Organizasyona 86 marka katıldı. Markaların yanısıra, ünlüler de kampanyaya bağışlarıyla destek verdi. Projenin amacına ulaşabileceğine inandığını belirten Oyuncu Pınar Altuğ,  böyle hassas ve önemli bir projede yer aldığı için mutlu olduğunu söyledi.

Konserde giydiği kostümleri kendi kurduğu stantta satışa sunan Sanatçı Bengü, bu proje sayesinde sosyo-ekonomik durumu iyi olmayan kanserli vatandaşlara ulaşabilmenin ve bu duruma farkındalık yaratmanın büyük bir adım olduğunu belirtti.

Ünlülerin kendi kurduğu standlar dışında Kansersiz Yaşam Derneği tarafından kurulan “Ünlülerimizden Gelenler” standında sanatçı ve sporcu ünlülerin gönderdiği eşyalar ayrıca satışa sunuldu. Gelirlerin tamamı derneğe bağışlanan ve aralarında, Arda Turan’ın Milan’a gol attığı maçta giydiği kramponları, Atletico Madrid imzalı forması, Hakan Şükür’ün imzalı Galatasaray forması, Demet Akbağ’ın Eyvah Eyvah filminde giydiği kostümleri, Nilüfer’in klibinde giydiği elbisesi gibi birçok eşya bulunuyor.

Ayrıca Dilek Hanif ve Bahar Korcan'ın derneğe bağışladığı tasarımları, Galatasaray Kadın basketbol takımı kaptanı Işıl Alben'in forması, Muhteşem Yüzyıl ekibinden “Hürrem Sultan'ın tacı”, Emre Altuğ, Çağla Şikel, Nilüfer, Burak Özçivit, Saba Tümer, Esra Erol, Mustafa Ceceli, Fatih Terim, Hülya Avşar, Burcu Esmersoy, sunucusu Oylum Talu, Mancini, Fenerbahçeli kadın NBA oyuncusu Angel Mccoughtry ile birçok ünlü sanatçı ve sporcunun derneğe verdiği kişisel eşyaları “Yaşa-TIR” projesi yararına satışa sunuldu.

Yorum yazın