Gündem

Kadıköy'de yolsuzluk protestosu

Yazan: Ertan Önsel
Ertan Önsel

Başbakan Erdoğan ve oğluna ait olduğu öne sürülen ses kayıtları pek çok şehirde protesto edildi. İstanbul Kadıköy'de polisle göstericiler çatıştı.

Pazartesi günü akşam saatlerinde Başbakan Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen telefon görüşmesi kayıtlarının Youtube'ta yayınlanmasının ardından bugün pek çok şehirde protesto çağrısı yapıldı. Gösterilerin İstanbul'daki buluşma adresi ise Kadıköy'deki Boğa Heykeli'ydi.

Protestoculardan oluşan yaklaşık iki bin kişilik bir grup saat 19:00 'da Kadıköy'de bulunan Boğa heykelinden Bahariye'ye doğru yürüyüşe geçti ve Moda yönünden İskele Meydanı'na geldi. Kadıköy'deki turun ardından yeniden Boğa heykeli yönüne gelen eylemciler, Söğütlüçeşme yönündeki AKP ilçe merkezine doğru ellerindeki meşaleleri yakarak yürümeye başladı. Bu alanda 15 otobüsle önlem alan polis, önce grubu uyardı, ardından  2  TOMA aracıyla  protestocu gruba müdahale etmesiyle olaylar çıktı.

Polis müdahalesiyle  Bahariye ve ara sokaklara dağılan gruplar zaman zaman tramvay yolu üzerinde barikatlar oluşturarak direndiler. Polisin attığı biber gazı kapsüllerinden yaralananlar olurken bir kişi kapsülle yüzünden, bir kişi de plastik mermiyle gözünden yaralandı.

“Her yer rüşvet, her yer yolsuzluk” sloganlarını atıldığı gösteride, ara sokaklarda süren çatışmalar sırasında evlerden de tencere tavalara vurularak ve slogan atılarak göstericilere destek geldi. Bu arada Kadıköy'deki Ziraat Bankası'nın şubesinin de camları kırıldı ve içi göstericiler tarafından tahrip edildi.

Yorum yazın