İstanbul Tvsaire Yaşam

İstanbul’da laleyle buluşmaya 9 milyon

Yazan: Nilüfer Baytimur - Nilsu Zırhlıoğlu

İstanbul Lale Festivali kapsamında kente 20 milyon lale dikildi. Lalelerin toplam maliyeti 9 milyon lira civarında. İstanbullular genel olarak lalelerden memnun olmakla birlikte böyle bir harcamanın lüks olduğunu düşünenler de az değil.

İstanbul Lalesiyle Buluşuyor” temasıyla 2005 yılından beri düzenlenen ve bu yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 11’incisi gerçekleştirilen “İstanbul Lale Festivali” 30 Nisan’a kadar devam ediyor. Festival kapsamında parkların yanısıra, sokaklar ve meydanları da renklendiren 190 ayrı türde, 20 milyon lale dikildi. Tamamı yerli üretim olan laleleri ay sonuna kadar görmeniz mümkün.

İstanbullular genel olarak “Laleyle buluşmaktan” memnun olmakla birlikte bazıları da ortaya çıkan maliyetin yüksek olduğunu dile getiriyor. Bu eleştiriyi getiren İstanbullular, lalenin kısa ömürlü bir bitki olduğunu vurgulayarak Türkiye gibi bir ülke için bu tür harcamaların lüks olduğunu belirtiyor.

Peyzaj Mimarları Odası Yönetim Kurulu Üyesi Engin Bakacak, her lale soğanı için dikim maliyetinin 10 kuruş, soğan maliyetinin 35 kuruş, toplam maliyetin de 45 kuruş civarında olduğunu söylüyor. Bu durumda, festival kasamında dikilen 20 milyon lalenin toplam maliyetinin 9 milyon lira civarında olduğu anlaşılıyor.

1-30 Nisan tarihleri arasında devam edecek olan festivalde; Emirgan Korusu, Kadıköy Göztepe 60. Yıl Parkı ve Sultanahmet Meydanı’nda çeşitli etkinlikler sergileniyor. Festival kapsamında yerli müzik gruplarının canlı performansları, ebru sanatçıları ve cam üfleme sanatçılarının performansları yer alıyor. Aynı zamanda lale temalı fotoğraf ve resim sergileri de gezilebiliyor.

 

Yorum yazın