İstanbul Spor

Final Four biletleri çok kazandırdı!

Yazan: Ahmet Eminoğlu

19-21 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda başlayacak Final Four’a iki gün kaldı. Final Four yolunda neler olmuştu, İstanbul’da kimler favori, bilet fiyatları ne kadar?

Bu yıl İstanbul’da düzenlenecek Final Four‘a (F4) Sinan Erdem Spor Salonu ev sahipliği yapacak. 19 Mayıs cuma günü başlayacak F4, 21 Mayısta Avrupa’nın en büyüğünün belirlenmesiyle son bulacak.

Final Four’daki tek temsilcimiz Fenerbahçe İspanyol devi Real Madrid ile esleşirken CSK Moskova Yunan temsilcisi Olimpiakos ile eşleşti. 19 Mayıs‘ta başlayacak olan turnuvada ilk maç saat 18.30 da Olimpiakos ve CSK Moskova takımları arasında oynanırken ikinci maç saat 21.30’da Fenerbahçe ve Real Madrid arasında oynanacak. Final karşılaşması ve üçüncülük karşılaşması ise 21 Mayıs’ta oynanacak.

Favori kim?

Hem normal sezon içi hem de Play off’lardaki performanslar göz önünde bulundurularak, F4 favorisi Fenerbahçe oldu. uluslararası iddia şirketleri Obradovic ve öğrencilerini 2.10’luk oranla şampiyonluğa en yakın takım olarak gösterirken Fenerbahçe’yi 2.35’lik oranla CSK, 3.60 ile Real Madrid ve 9.00’lık oran ile Olimpiakos takip ediyor.

İstanbul’daki Final Four biletleri ne kadar?

12 Aralık’ta satışa çıkan biletlere kısa sürede tükendi. Ancak alınan biletlerin çoğu farklı internet sitelerinden tekrar satışa çıkarıldı. Bunun en büyük sebeplerinden biri ise Avrupa’daki diğer takım taraftarlarının daha Final Four belli olmadan aldıkları biletler. Takımlarının F4’a katılamaması nedeniyle ellerinde kalan biletleri aldıklarının en az iki katı fiyata internetten satışa sürüyor. İnternette tribün  fiyatları 295 Euro’dan başlıyor 5 bin Euro‘ya kadar yükseliyor. Bu fiyatlarla da olsa kuşkusuz en büyük talep Fenerbahçe taraftarından geliyor. Final Four’da 15 bin kişilik Sinan Erdem Spor Salonu’nda 12 bin Fenerbahçe taraftarı olması bekleniyor.

Türk takımları normal sezona nasıl başlamıştı?

Euroleague normal sezona 4 takımla katılan Türkiye’nin üç takımı play off bileti alırken sadece tek takımımız F4’a katılmaya hak kazandı. İlk sekiz takımın play off hakkı kazandığı turnuvada, Galatasaray Odeabank normal sezonu 12’nci sırada tamamlayıp play off hakkı alamazken Darüşşafaka Doğuş 8, Anadolu Efes 6 ve Fenerbahçe 5’inci sırayı alarak play off biletini kaptı. Ancak bu üç takımdan sadece bir tanesi F4 organizasyonuna katılmaya hak kazandı. Darüşşafaka Doğuş, İspanyol devi Real Madrid ile eşleşirken, Anadolu Efes Olympiakos ve Fenerbahçe de başka bir Yunan takımı Panathinaikos Superfoods ile eşleşti. Bir diğer eşleşmede ise son şampiyon CSK Moskova, İspanyol temsilcisi Baskonia ile eşleşti.

Play off’larda ne oldu?

Play off’ ta 3 maçı kazananın F4 bileti alacağı maçlarda en net galibiyet temsilcimiz Fenerbahçe’ den geldi. Takımımız ilk 2 maçta Panathinaikos Superfoods’ u deplasmanda 58-71 ve 75-80 lik skorlarla yenerek seride durumu 2-0 yaptı ve İstanbul’a avantajlı döndü. Ülker Sports Arenadaki karşılaşmayı da 79-61 kazanan temsilcimiz F4 biletini kaptı.Fenerbahçe bu skorla birlikte üst üste üçüncü kez Final Four’ a katılmaya hak kazanmış oldu. Darüşşafaka Doğuş deplasmandaki ilk maçını Real Madrid’e karşı 83-75’lik skorla kaybederek seride 1-0 geriye düştü. Serinin ikinci maçında temsilcimiz deplasmanda İspanyol devini 80-84 yenerek seride durumu 1-1 yaptı ve seriyi İstanbul’a taşıdı. Ancak buradaki 2 maçta da rakibine 81-88 ve 78-89’luk skorlarla mağlup olan ekibimiz tarihinde bir ilk olacak Final Four’a katılmaya hak kazanamadı. Bir başka temsilcimiz Anadolu Efes ile Olympiakos arasındaki seri ise adete nefesleri kesti. Pire’deki ilk maçı Yunan Olympiakos 87-72 kazanarak seride 1-0 öne geçti. Deplasmandaki ikinci maçımızda Efes Yunan devini 71-73 yenerek seride durumu 1-1 yaptı ve serini sonraki 2 maçını İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu’na taşıyarak avantajı eline geçirdi. İstanbul’daki ilk maçta 64-60 kazanan Efes seride 2-1 öne geçti. Seride ki dördüncü maçı kazanması halinde F4 biletini kapacak olan temsilcimiz ne yazık ki Yunan oyun kurucu Spanoulis’in yıldızlaştığı maçta Olympiakos’a 62-74 mağlup oldu ve seri tekrar Pire’ye taşınmış oldu. Kazananın Final Four’a katılmaya hak kazanacağı maçta temsilcimiz çok fazla basit hata yapması ve erken faul problemine girmesi sebebi ile fazla dayanamadı ve maçı 87-78 kaybetti ve Play off’lard veda etti. Son şampiyon CSK Moskova ise İspanyol temsilcisi Baskonia’yı kendi evinde ilk 2 maçta 98-90 ve84-82’lik skorlarla mağlup etti ve seride 2-0 öne geçti. İspanya’ya taşınan serinin üçüncü maçında CSK rakibini 88-90 yenerek üst üste altıncı kez adını Final Four’a yazdırdı.

Geçen sene Berlin’deki Final Four yolunda ve Final Four’da ne olmuştu?

Temsilcimiz o zamanki adı ile Fenerbahçe Ülker Berlin’deki Final Four yolunda, Play off’larda bu sene yarı finaldeki rakibi Real Madrid ile eşleşmişti. İlk iki maça kendi saha avantajıyla başlayan temsilcimiz ilk maçı 75-69 ve ikinci maçı da 100-78’lik skorlarla alıp seride durumu 2-0 yapmıştı. İspanya’da oynanan serinin üçüncü maçını da 63-75’lik skorla kazanan temsilcimiz adını Final Four’a yazdırmıştı. Final Four yarı final maçında yine bir İspanyol rakip şunki adı ile Baskonia o zaman ki adı ile Laboral Kutxa ile eşleşmişti. Fenerbahçe normal suresi 72-72 biten maçta uzatmada 88-77 yenerek finale çıktı ve Rus Temsilcisi CSK Moskova’nın rakibi olmuştu. Temsilcimiz üçüncü çeyreğin başlarında 21 sayı geride olmasına rağmen maçı 83-83’e getirerek bu maçı da uzatmalara götürmeyi başarmıştı. Uzatmalarda da başa baş giden maçta hakem Slovak hakem Damir Javor’un skandal kararlarıyla 96-101 kaybetmiş ve üst üste ikinci kez katıldığı Final Four’da ikinci olmuştu.

2 Yorum

Yorum yazın