Gündem

İstanbul Üniversitesi öğrencilerinden ODTÜ’deki polis saldırısına protesto

Yazan: Esen Demir
Esen Demir

İstanbul Üniversitesi öğrencileri dün Beyazıt Meydanı’nda basın açıklaması yaparak ODTÜ’lü öğrencilerin polis şiddetine maruz kalmasını protesto etti.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) Başbakan Erdoğan'ı protesto eden öğrencilerin polisin aşırı güç kullanımına maruz kalması İstanbul'da da protesto edildi. İstanbul Üniversitesi öğrencileri, dün Beyazıt Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Dün akşam saatlerinde yayınladığı basın açıklamasında  “ODTÜ’nün ve ülkemizin bir an önce şiddetten arınması için öncelikle güvenlik kuvvetlerinin dikkatli davranmasını bekliyoruz” ifadesine yer veren ODTÜ Rektörlüğü öğrencilere de “Üniversitemizde özgürlük ve özgür düşünce ortamının sürdürülebilmesi için, protesto haklarını şiddete başvurmadan kullanmaları gerektiğini düşünüyoruz” çağrısı yaptı.

Beyazıt Meydanı'nda toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan G.A. “Göktürk-2 Uydusu'nun fırlatma töreni için ODTÜ'ye giden Başbakan Erdoğan'ı protesto eden öğrenciler polis saldırısına maruz kaldı. 26 öğrenci gözaltına alındı” dedi. Yaşanan saldırıdan sonra bir üniversitelinin, kafasına gelen gaz bombası sonucu beyin kanaması geçirdiğini, hâlâ hastanede gözlem altında tutulduğunu hayati tehlikesinin bulunduğunu ifade etti.

G.A. hastanede tedavi altında tutulan yaralı öğrencilerin yaralı halde gözaltına alınmak istendiğini, doktorların polislere izin vermediğini belirterek ODTÜ'de gösterilen direnişin saldırılara rağmen susmayacağını belirterek bu saldırıya sessiz kalmayacaklarını ve direnişlerine devam ettireceklerini söyledi.

Protestoya katılan öğrencilerden C.C.A “Üniversite öğrenci hareketi olarak ODTÜ’de yaşanan saldırılara sessiz kalmamalıyız. Bizi her fırsatta bölüp parçalamaya çalışsalar da biz öğrenci hareketini bir arada tutmaya devam edeceğiz. Dün 3 bin polis Başbakanı, bilimi özgürleştirmek isteyen öğrencilerden korumaya çalışmış bu saldırının hepimize yapıldığını buradan duyuruyoruz” dedi.

Toplanan grup “Her yer ODTÜ her yer direniş, AKP savaş gençlik barış istiyor, AKP defol üniversiteler bizimdir “ sloganları atarak basın açıklamasını sonlandırdı.

Öte yandan Kafasına biber gazı bombası isabet ederek yaralanan Öğrenci Kolektifleri üyesi Barış Barışık'ın hayatî tehlikesinin bulunmadığı ancak gözlem altında tutulacağı öğrenildi.

ODTÜ Rektörlüğü'nün basın açıklaması

Yorum yazın