Sanat

İnci vitrininde 'incili' protesto

Yazan: Gökhan Tan
gökhan tan

Sokak sanatçısı No More Lies, tarihi İnci Pastanesi'nin boşaltılmasına sanatıyla tepki verdi.

Tarihi İnci Pastanesi'nin restorasyon projesi gerekçesiyle, polis eşliğinde tahliye edilmesi posterleri ve duvar resimleriyle tanınan sokak sanatçısı No More Lies'a ilham verdi. Sanatçı, İnci'den esinlenerek hazırladığı profiterol kolyeli kadın posterlerini pastanenin vitrinine astı.

No More Lies, tarihi pastanenin polis zoruyla boşaltılamasının kendine yansımasını şöyle aktarıyor:  “İstanbul ve Beyoğlu'nu hisseden birisi için İnci çok özel bir yer. Böyle bir değerin sadece para için değişilmesini sindiremiyorum. Pastane kent için bir sembolken şimdi, kentin yok yere yitirdiği değerlerinin de sembollerinden biri oldu. Tepkimi, elimden geldiği şekilde dile getirmek istedim.”

Posterler İstiklâl Caddesi'nde ilgi uyandırdı. Tarihi pastanenin gazetelerle kaplanan vitrinindeki değişiklikliği fark edenler,  posterlerle fotoğraf çetirtirdi. Posterlerin üzerinde, yine vitrinde yer alan İnci yazısının, pastanenin 69 yıllık mekânını gizlemek istercesine koyu renk boyayla kapatılması da gözden kaçmıyordu.

Yorum yazın