Genel

“Gerekirse yerden iğne toplayacaksın”

Yazan: HaberVs

Haber: Erdem Özüereozuer@medyakronik.comKameraman: İşvecan Özeniozen@medyakronik.com Ünlü moda tasarımcısı Dilek Hanif hakkında, “Oh ne şahane bir hayatı var, rahatlık ve lüks içinde…” diye düşünmek mümkün. Nişantaşı’nda çok güzel bir ofisi var. Yaptığı defileler Türkiye ve yurtdışında olay yaratıyor. Tasarımları dudak ısırtıyor. Ama o bugünlere “hop” diye gelmemiş. Çok zorluklar çekmiş, uzun yollardan geçmiş, çalışmaktan geceleri gündüzleriyle […]

Haber: Erdem Özüer
eozuer@medyakronik.com
Kameraman: İşvecan Özen
iozen@medyakronik.com

Ünlü moda tasarımcısı Dilek Hanif hakkında, “Oh ne şahane bir hayatı var, rahatlık ve lüks içinde…” diye düşünmek mümkün. Nişantaşı’nda çok güzel bir ofisi var. Yaptığı defileler Türkiye ve yurtdışında olay yaratıyor. Tasarımları dudak ısırtıyor. Ama o bugünlere “hop” diye gelmemiş. Çok zorluklar çekmiş, uzun yollardan geçmiş, çalışmaktan geceleri gündüzleriyle karışmış. Hala da çok çalışıyor. Hayatına özenen ve tasarımcı olmak isteyen gençlere de, bir öğüdü var: “Buralara gelebilmek için, başta gerekirse yerden iğne toplayacaksın.” Dilek Hanif’in meslek sırları röportajımızda…

Dilek Hanif kimdir?

Modaya 1990’da, “Dilek Hanif Line” adı altında sunduğu hazır giyim koleksiyonu ile başladı.
1998’de, yola “couture” (kişiye özel) tasarımlarla devam etme kararı aldı. 2002’de, İstanbul’daki Aya İrini Kilisesi’nde ilk couture defilesini sundu.
Özel bir fotoğraf çekimi gerçekleştirilen 2003 ilkbahar – yaz koleksiyonu için geleneksel iğne oyalarını kullandı.
Aynı yıl, Avon’nun “En Başarılı Kadın Moda Tasarımcısı” ödülünü aldı.
Ocak 2004’te Paris Haute Couture Haftası’nda 2004 ilkbahar – yaz koleksiyonu podyuma çıktı. Paris’te tasarımları podyuma çıkan ilk Türk moda tasarımcısı oldu.
Mayıs 2004’te ise Ralph Lauren tarafından yönetilen, uluslararası bir kampanya olan “Moda meme kanserini hedefliyor”u desteklemek için koleksiyonunu Ankara’daki ABD Büyükelçiliği’nde sundu.
Aynı yıl, Avrupa Birliği Yeni Üyeleri Lizbon Fuarı’nda Türkiye’yi temsil etmesi için Portekiz’e davet edildi.
Semezanlerden yola çıkarak hazırladığı 2005 ilkbahar – yaz koleksiyonu ise Avon’un başlattığı ve Türkiye çapında yürüttüğü meme kanserine karşı erken teşhis amaçlı bir kampanya yararına İstanbul Hilton Oteli’nde izleyicilerin karşısına çıktı.
2005’te Alternatif Gelişim Derneği’nden (AGED) moda sektöründeki kalite anlayışına katkılarından dolayı ödül aldı.
2005’te Beykent Üniversitesi İletişim Bölümü ve Rotary Kulüp’ün ortaklaşa verdiği meslek onur ödülünü adı.
2006 ilkbahar – yaz koleksiyonunu Türkiye ve Türk kültürünü tanıtmak amacıyla Stockholm’de sundu. Nobel ödüllerinin de dağıtıldığı İsveç’in en prestijli salonlarından biri olan Konserhuset’de yapılan defileye kraliyet ailesinden Prenses ve Barones de katıldı.
2006 ilkbahar-yaz couture koleksiyonu, Maserati sponsorluğundaki A La Mode partileri çerçevesinde, Karaköy’deki tarihi Liman restoranında düzenlenen defilede izleyici karşısına çıktı.

Yorum yazın