Gündem Medya Politika Yargı

Gazetecilerin mesajı: ‘2017 gazetecilerin özgürlük yılı olsun’

Yazan: Habervs
100’den fazla gazeteci, cezaevinde bulunan gazetecilerle dayanışma için toplu fotoğraf çektirerek ‘selam’ gönderdi. (Fotoğraf: Özcan Yaman)

‘Ben Gazeteciyim’ inisiyatifinin çağrısıyla bir araya gelen 100’den fazla gazeteci, cezaevinde bulunan gazetecilerle dayanışma için toplu fotoğraf çektirerek ‘selam’ gönderdi. Eski editörlerimizden Ahmet Şık ise fotoğrafın çekilmesinden 12 saat sonra gözaltına alındı.

İfade özgürlüğüne yönelik kısıtlamalar ve gazetecilere yönelik tutuklamalar nedeniyle oluşturulan “Ben Gazeteciyim” inisiyatifinin çağrısı ile bir araya gelen 100’ü aşkın gazeteci, kendilerine mektup ulaştırılmayan hapisteki meslektaşlarına toplu fotoğraf eşliğinde yeni yıl mesajı gönderdi. “Hapisteki meslektaşlara selam olsun. Gazetecilerin yeni yılı özgür olsun” mesajının eşlik ettiği fotoğraf Hürriyet, Posta, Cumhuriyet, Evrensel, Yurt, Özgürlükçü Demokrasi ve Birgün gazetelerinde de yayımlandı.

28 Aralık çarşamba günü İstanbul Tophane’de Tütün Deposu’nda çekilen fotoğrafta yer alan eski HaberVs editörlerinden gazeteci Ahmet Şık ise, fotoğrafın çekilmesinden yaklaşık 12 saat sonra gözaltına alındı. Perşembe sabahı gözaltına alınan Cumhuriyet gazetesi yazarı Şık, Cuma günü çıkarıldığı mahkemece “PKK ve FETÖ-PDY silahlı terör örgütlerinin propagandası niteliğindeki açıklamaları” gerekçesiyle tutuklandı.

Hatırlanacağı gibi Ahmet Şık 2011’de, bugün FETÖ olarak adlandırılan yapılanma tarafından henüz yayınlamadığı “İmamın Ordusu” adlı kitap nedeniyle tutuklanmış, kamuoyunda OdaTv davası olarak bilinen davada çok sayıda gazeteciyle birlikte yargılanarak bir yıla yakın süre Silivri Cezaevinde kalmıştı. Konuyla ilgili detaylar için HaberVs arşivini ziyaret edebilirsiniz.

Yorum yazın