Sanat

Fotoğrafçılardan ‘işçi’ Ahmet Şık’a plaket

Yazan: tanikolmakistiyoruz.org

Hak haberciliğinin Türkiye’deki önemli isimlerinden, HaberVs Editörü Ahmet Şık’a Uluslararası İşçi Filmleri Festivali açılışında, belgesel fotoğrafa yaptığı katkılardan ötürü teşekkür plaketi verildi. Duygu Sipahioğlu – Esra Söylemez Hak haberciliğinin Türkiye’deki önemli isimlerinden, HaberVs Editörü Ahmet Şık’a Uluslararası İşçi Filmleri Festivali açılışında, belgesel fotoğrafa yaptığı katkılardan ötürü teşekkür plaketi verildi. Plaketi Fotoğraf Vakfı, RED Fotoğraf Grubu […]

Hak haberciliğinin Türkiye’deki önemli isimlerinden, HaberVs Editörü Ahmet Şık’a Uluslararası İşçi Filmleri Festivali açılışında, belgesel fotoğrafa yaptığı katkılardan ötürü teşekkür plaketi verildi.

Duygu Sipahioğlu – Esra Söylemez

Hak haberciliğinin Türkiye’deki önemli isimlerinden, HaberVs Editörü Ahmet Şık’a Uluslararası İşçi Filmleri Festivali açılışında, belgesel fotoğrafa yaptığı katkılardan ötürü teşekkür plaketi verildi.

Plaketi Fotoğraf Vakfı, RED Fotoğraf Grubu ve Galata Fotoğrafhanesi adına Ahmet Şık’ın eşi Yonca Verdioğlu’na veren Fotoğraf Vakfı üyesi Özcan Yurdalan, Şık’ın meslek yaşamı boyunca haberleri ve fotoğraflarıyla, ezilenlerin sesini duyurmak için gösterdiği çabaya dikkât çekti:

“Onu zaten hepimiz tanıyoruz. Ahmet gazetecidir, hakikati araştırır. Foto muhabiridir. Hakkını arayan halkların mücadelesine fotoğraflarıyla tanıklık eder. Örgütlü bir işçidir, sendikalı bir gazetecidir. Basın özgürlüğünün sadece birilerinin yukarıdan hak vermesiyle değil, çalışanlarının sendikal mücadelesiyle gerçekleşeceğini bilir. Defalarca başı bu nedenle belaya girmiş bir gazetecidir. İşte bu nedenlerle basın fotoğrafına ve belgesel fotoğrafa yaptığı katkılardan ötürü bu yılki teşekkür plaketimizi Ahmet Şık’a veriyoruz.”

Fotoğraf emekçileri, Ahmet Şık’ın gözaltına alındığı 3 Mart’tan beri, meslektaşlarının maruz kaldığı haksızlığa dikkat çekmek için, fotoğraf merkezli eylemlerde bulunuyor.

sitesi üzerinden duyurulan bu etkinliklerden ilki, Gazetecilere Özgürlük Platformu’nun 13 Mart’ta Taksim’de gerçekleştirdiği geniş katılımlı yürüyüşte ortaya çıktı. Aralarında gazeteci ve fotoğrafçıların da bulunduğu 500 kişi, ağızları siyah bantla poz verdiler. (Bu fotoğrafların bulunduğu panolara sitede ulaşılabilir.)

Şık’ın meslek hayatı boyunca belgelediği ve onun duruşunu anlatan görüntülerden oluşan “Ahmet Şık’ın Objektifinden: Ben Tanığım” sergisi ise 8 Nisan’da Beyoğlu Karşı Sanat salonunda açıldı. Bu sergi Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nin açılışının yapıldığı İTÜ Maçka yerleşkesine getirilmeden önce İstanbul’da Evrensel Sanat, Kazım Koyuncu Kültür Merkezi ve Nazım Hikmek Kültür Merkezi’ni dolaştı.

“Ahmet Şık’ın Objektifinden: Ben Tanığım”, Şık’ın öğretim görevlisi olarak çalıştığı, Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemleri Bölümü’nde sergilenmek üzere 9 Mayıs’ta santral yerleşkesine taşınacak.

Yorum yazın