Medya

Foto muhabiri olmak için…

Yazan: HaberVs
Murad Sezer

Galata Fotoğrafhanesi, Bilgi Eğitim ortaklığıyla “Basın Fotoğrafçılığı Sertifika Programı” eğitimlerine 22 Eylül'de başlıyor.

Bugüne kadar düzenlediği atölyeler ve etkinliklerle binlerce amatör ve profesyonel fotoğrafçının gelişimine katkıda bulunan Galata Fotoğrafhanesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi bünyesinde “ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi” ilkesiyle yer alan Bilgi Eğitim ortaklığıyla “Basın Fotoğrafçılığı Sertifika Programı” eğitimlerine başlıyor.

Foto muhabirliğinin yetkin bir şekilde yürütülebilmesi için gerekli birikimi oluşturmayı amaçlayan program, Türkiye’nin  sosyal, kültürel, iktisadi ve siyasi yapısı hakkında  düşünsel altyapıyı oluşturacak eğitimleri içeriyor. Basın fotoğrafçısı adaylarının geniş bir bilgi birikimine ulaştırılmasının hedeflendiği programda Türkiye’de ve yurt dışında eğitim veren Türkiyeli ve yabancı akademisyenlerle deneyimli fotoğrafçılar sunacak. 

Programda, temel ve ileri düzey fotoğraf bilgisi, sıcak haber, spor ve portre fotoğrafçılığı, dijital fotoğraf uygulamaları, sanat tarihi ve kuramı, fotoğraf felsefesi, görsel bir hikaye anlatma, fotoğraf etiği ve editörlüğü gibi birçok eğitim yer alıyor. 

Katılımcıların, teorik eğitimlerin yanında fiilen gazetecilik yapan profesyonellerin deneyimlerine eş kabul edilebilecek röportaj uygulamaları, günlük sıcak haber takibi, foto-röportaj üretimleriyle de alana adaptasyon süreçleri kolaylaştırılacak.

22 Eylül’de başlayarak 2 Şubat’a kadar sürecek programın güz dönemi, her Pazar 11:00-18:00 saatleri arasında santralistanbul’da gerçekleştirilecek.

Pulitzer ödüllü ilk Türk foto muhabiri ve Reuters Fotoğraf Editörü Murad Sezer, Business Week Fotoğraf Editörü Cevahir Buğu, Bilgi öğretim üyeleri Delizia Flaccavento ve Alper Kırklar, Fotoğraf Vakfı Kurucularından Yücel Tunca programda eğitim verecek isimler arasında.

Türkiye’de ve yurt dışında eğitim veren, Türkiyeli ve yabancı akademisyenlerin yanı sıra, uluslararası foto muhabirleri ve editörlerin de yer aldığı “Basın Fotoğrafçılığı Programı”, alanında eğitim almak isteyen herkese açık.

Basın Fotoğrafçılığı Sertifika Programı hakkında detaylı bilgi ve başvuru için

Yorum yazın