Spor

Fenerbahçe'nin 'sponsorluğu' Galatasaray'ı kızdırdı

Yazan: Doğuş Arun
@AslanStatistic

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün lisanslı ürün mağazası Fenerium’un, Türkiye Kürek Federasyonu 2014 faaliyet programı broşüründe sponsorlar arasında yer alması Galatasaray cephesini kızdırdı.

Kürek milli takımında “sponsorluk” krizi:
Fenerbahçe Spor Kulübü’nün lisanslı ürün mağazası  Fenerium’un, Türkiye Kürek Federasyonu 2014 faaliyet programı broşüründe sponsorlar arasında yer alması Galatasaray cephesini kızdırdı. Galatasaray tarafı, yarışmacı takımlardan birinin sponsorluğunu etik bulmadıklarını söylüyor. Federasyon ise, federasyonun ihtiyaçları olduğunu tüm kulüplere ilettiklerini ancak sadece Fenerbahçe’den cevap alabildiğini ifade ediyor. Fenerium ise konunun muhatabının kendileri olmadığını belirtirken sponsorluk iddialarını reddediyor.

“Atay: Galatasaray da yardım ediyor ama görünmek istemiyor”

HaberVs muhabirine yaptığı açıklamada, görev yaptığı dönemde Fenerium ve federasyon arasındaki böyle bir anlaşmanın yapılmadığını, anlaşmanın geçmiş yıllarda yapıldığını belirten Galatasaray Kürek Takımı Şube Kaptanı Hasan Murat Atay şöyle devam ediyor:

“Fenerium milli takımın sponsorluğunu yapıyor. Yarışan takımlardan birinin markasının milli takıma sponsor olmasını etik açıdan doğru bulmuyoruz. Milli takımdaki oyuncular kamplarda kulüp formalarını giymezken ve biz de onları bu şekilde telkin ederken, federasyon yarışan takımlardan birinin markasını sponsor yapıyor”.

Atay, kendilerinin de zaman zaman milli takımın ihtiyacını karşıladıklarını ancak sponsor olarak görünmediklerini ve görünmek de istemediklerini ifade ediyor.

Ertürk: “Galatasaray'ın yardım teklifi sonuçsuz kaldı”

Kürek Federasyonu Teknik Kurul Üyesi Erhan Ertürk ise, yardım çağrısının toplantıda her iki kubülünde bulunduğunu ancak somut adımın Fenerbahçe Kulübü tarafından atıldığını bilirtiyor:

“Buna ister sponsorluk, ister bağış deyin. Adidas Nike bize sponsor olmuyor. Federasyonun ihtiyaçları olduğunu söyledik. Bu olay Galatasaray’ın da olduğu toplantıda belirlendi. Fenerbahçe Şube Kaptanı Çağlar Özdemir ‘Malzemeleri ben hallettireyim’ teklifinde bulundu. Galatasaray Şube Menajeri ve tesis yönetmeni Mehmet Mumcuoğlu da tekneyi halledeceğini söyledi. Mehmet bey tekneyi halletmedi. Ancak Çağlar Özdemir bedelsiz olarak ekipmanı karşıladı” şeklinde konuştu.

HaberVs’nin ulaştığı Fenerbahçe Şube Kaptanı Çağlar Özdemir, “konunun dallanıp budaklandığı ve bu konuda sadece Fenerbahçe Kulüp yönetiminin açıklamasının dikkate alınması gerektiği” gerekçesiyle görüş belirtmiyor.

“Ben beceremedim demektense, suçu federasyona atıyorlar”

Erhan Ertürk’ün iddiasına göre Galatasaray Kürek şubesi,  yaklaşan başkanlık seçimi öncesi federasyonu suçlayarak yerini sağlama çalışıyor. Ertürk, “Galatasaray’da seçim yaklaştığı için başarısızlığı dış etkenlerde arıyorlar. Kürek takımına dünyanın en pahalı teknik direktörü geldi ve başarılı olamadılar. Onları da anlıyorum. ‘Ben beceremedim’ demektense, suçu federasyona atıyorlar” görüşünde.

Hasan Murat Atay Ertürk’ün iddiasını şöyle yanıtlıyor: “Başarısızlık diye bir şey yok. Geçtiğimiz sene Türkiye Şampiyonası’nda ikinci olduk. Oyuncularımız milli takımda çeşitli organizasyonlarda sayısız madalya aldı. Bunu başarısızlık olarak lanse etmek doğru değil. İnsan herkesi kendi gibi bilirmiş. Bu açıklamanın konuyu saptırma maksatlı olduğunu düşünüyorum. Kürek Federasyonu başkanı İlhami İşseven’in açıklamaları dışındaki her açıklamayı kişisel alıyorum, kurumsal değil.” (DA/GT)

Yorum yazın