Gündem Tvsaire

Ersanlı'nın dersleri devam ediyor

Yazan: Yusuf Kasuto - Aren Arda Kaya

Prof. Büşra Ersanlı”nın tutuklanmasına tepki gösteren akademisyenler Ersanlı'nın yaptığını yapıp BDP Siyaset Akademisi'nde ders vermeye başladı

Geçtiğimiz günlerde Prof. Dr. Büşra Ersanlı'nın KCK operasyonları kapsamında, BDP Siyaset Akademisi'nde ders verdiği gerekçesiyle tutuklanmasına tepkiler sürüyor. Ersanlı gibi BDP Siyaset Akademisi'nde ders vereceklerini açıklayan bir grup akademisyen, ilk derslerini vermek için 26 Kasım saat 10.00'da Atatürk Kültür Merkezi önünde buluştu.

BDP Ümraniye binasında gerçekleştirilen ve herkesin katılımına açık olan eğitimde Prof. Nüket Esen, Prof. Fatma Gök ve Prof. Meryem Koray ders verdi. Saat 11.00’de başlayan ve 14.00’de sona eren derslerin ilk gününde, toplumsal cinsiyet, insan hakları ve edebiyat konularına ağırlık verildi.

Akademisyenlerin özgürlüğünü vurgulamak amacıyla imza toplayan 700 akademisyen, BDP siyaset akademisinde derslerini vermeye hazırlanıyor. Önümüzdeki aylarda, siyaset akademisinin bulunduğu diğer illerde de derslere başlanacak.

1 Yorum

  • Büşra Ersanlı hocanın derslerinin devam ettirilmesi
    çok anlamlı bir davranış.Ders veren ve destekleyen hoçalara saygılarımı iletiyorum.
    Hasan Kayım

Yorum yazın