Gündem

DİSK, Ankara ILO Temsilciliği'nde eylem başlattı

Yazan: HaberVs
HaberVs

Meclis'te görüşülen sendikal düzenlemelerin 12 Eylül yasalarından farksız olduğunu söyleyen DİSK, Ankara ILO Temsilciliği'nde oturma eylemine başladı

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu DİSK üyesi sendikacılar Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye temsilciliği ofisinde ve önünde oturma eylemi başlattı.

Bu sabah Çalışma Bakanlığı önünde, Meclis'te bulunan yeni “Toplu İş İlişkileri Yasası“nı protesto eden sendikacılar daha sonra ILO temsilciliğine giderek yeni yasayla ilgili şikayet dilekçelerini verdiler. Çıkartılmak istenen yasanın 12 Eylül'ün getirdiği sendikal düzenlemelerden farkı olmadığını belirten DİSK Başkanlar Kurulu Üyeleri, Türkiye'nin imza attığı ILO sözleşmelerine uygun yeni bir yasal düzenlemenin yapılması konusunda ısrarlı olduklarını ifade ettiler.

Türkiye'de sendikal faaliyeti bitirecek bir yasal düzenlemeyle karşı karşıya bulunduklarını dile getiren sendikacılar yasayı protesto etmek için Or-An'daki ILO Ankara Temsilciliği'nde oturma eylemine başladı. DİSK Başkanlar Kurulu'nun 28 üyesi ILO ofisini terketmeme eylemi başlatırken dışarıda da 100'e yakın işçi ve sendikacı da çadırlar kurarak eyleme destek veriyor.

ILO önünde yaptıkları açıklamada düzenlemenin sendikaları ortadan kaldırma amacına yönelik olduğunu, böylece kıdem tazminatı dahil pek çok hakkın ortadan kaldırılacağını ifade eden sendikacılar eylemlerini süresiz olarak başlattıklarını açıkladı.

Yorum yazın