Medya Üniversite Yaşam

Dijital Medya ve Çocuk 1 yaşında!

Yazan: HaberVs

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya Bölümü tarafından hayata geçirilen Dijital Medya ve Çocuk Projesi bir yıldır dijital medya kullanımı konusunda ailelere rehberlik ediyor.

Birinci yılını geride bırakan Dijital Medya ve Çocuk web sitesi (dijitalmedyavecocuk.bilgi.edu.tr), İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya Bölümü’nün çocuk haklarını gözeterek hayata geçirdiği bir proje.

Projenin amacı, dijital medya ve çocuk ilişkisine odaklanan akademik araştırmaları ve dünya çapındaki en güncel tartışmaları, başta ebeveyn ve eğitimciler olmak üzere, ilgili tüm paydaşların gündemine sunmak.

Çalışmalarını “#yasaklamayonlendir” prensibi ile özetleyen projenin web sitesi, Türkiye’de bu alanda akademik bilgiye dayalı, güvenilir ve Türkçe içerik sağlayan ilk ve tek kaynak olma özelliğini taşıyor.

Geride bırakılan bir yıl boyunca Dijital Medya ve Çocuk web sitesi yaklaşık 350 bin kez ziyaret edildi. Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi ve aynı zamanda projenin koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Esra Ercan Bilgiç, projeyle, dijital medya kullanımı konusunda ailelere rehberlik etmeyi amaçladıklarını, üniversitenin taşıdığı kamusal sorumluluk gereği, üretilen bilgi ve içeriği, çocuk haklarını gözeterek üniversitenin duvarlarının dışına taşımayı amaçladıklarını söylüyor:
“Bu alanda edindiğimiz bilgileri, deneyimleri, dünyada üzerinde durulan öncelikli konuları, dijital medya ve çocuk ilişkisini düzenleyen temel prensipleri web sitemiz ve sosyal medya kanallarımız üzerinden aktarıyoruz. Tüm içerikleri öğrencilerimiz büyük bir emek ve dikkatle hazırlıyorlar. Geçtiğimiz bir yılda anne-babaların dijital medya kullanımı konusunda çocuklarını doğru yönlendirmek istediklerini, öğrenmeye açık olduklarını gözlemledik. Sitemizdeki paylaşımlarımıza gösterilen ilginin sebebinin bu olduğunu düşünüyoruz.“

Yaklaşık yirmi kişilik bir öğrenci grubu tarafından hazırlanan multimedya içerikler, bu alanda ihtiyaç duyulan bilimsel araştırma temelli bilgileri anlaşılır bir dille ailelere ulaştırarak önemli bir boşluğu dolduruyor.

Web sitesinin yanı sıra İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan RGB Youtube ekranında da her pazartesi saat 14:00’te, alanında uzman kişilerin konuk olduğu stüdyo programları canlı olarak yayınlanıyor. Yayınlanan programlar, youtube.com/rgblive kanalında yer alan Dijital Medya ve Çocuk Oynatma Listesi’nden izlenebiliyor.

 

Yorum yazın