Spor

Çeyrek final karaborsada

Yazan: [email protected]

Ersan Bayram Fenerbahçe Spor Kulübü’nün maç biletlerinin satış hakkını elinde bulunduran Biletix firması, 21 Mart 2008 Cuma günü yaptığı açıklamada, Chelsea karşılaşması biletlerinin sadece Fenerbahçe Kart sahipleri ve kongre üyesine satılacağını duyurdu. Biletler, 24 Mart günü internet üzerinden ve Biletix gişelerinde satışa sunuldu. Ancakt 2 Nisan 2008’de oynanacak karşılaşma için Biletix’in internet sayfası üzerinden bilet […]

Ersan Bayram

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün maç biletlerinin satış hakkını elinde bulunduran Biletix firması, 21 Mart 2008 Cuma günü yaptığı açıklamada, Chelsea karşılaşması biletlerinin sadece Fenerbahçe Kart sahipleri ve kongre üyesine satılacağını duyurdu. Biletler, 24 Mart günü internet üzerinden ve Biletix gişelerinde satışa sunuldu.

Ancakt 2 Nisan 2008’de oynanacak karşılaşma için Biletix’in internet sayfası üzerinden bilet almak isteyen Fenerbahçe Kart sahipleri bir sürprizle karşılaştı. Sistem, işlem sırasında kullanılan ve satın alınırken kart sahiplerine verilen kart şifrelerini kabul etmedi. Her zaman yaptıkları şekilde internetten bilet almayı uman binlerce taraftarın çabası sonuçsuz kaldı.

Aynı gün, akşam saatlerinde Fenerbahçe Spor Kulübü’nün resmi yayın organı fenerbahce.org’da yapılan bir açıklama, tüm kart şifrelerinin 0101 sayısı ya da kart sahibinin doğum gün ve ayından oluştuğunu bildirdi. İnternette bilet alabilmek için saatlerce uğraşan pek çok taraftar, bu bilgiyi ancak internet kontenjanı dolduktan sonra öğrenebildi.

Gişede tatsız sürpriz

Kart şifrelerinin habersiz değiştirilmesinde yaşanan şaibe gişede de devam etti. İnternet üzerinden bilet edinemeyen spor severler gişelere koştu. Ancak 19 bin 880 adet bilet, satışa çıktıktan yaklaşık yarım saat sonra tükendi. Fenerbahçe Kart sahibi binlerce taraftar, daha önce sahip oldukları bilet satın alma haklarına kısıtlama getirildiğini gişelerde öğrendi.

Platinium Kart sahibi taraftarlar beş bilet, Gold Kart sahibi taraftar üç bilet ve Klasik Kart sahibi taraftarlar ise gişede iki bilet satın alabiliyordu.
Tüm kart sahipleri, daha önce duyurulmamasına rağmen, bilet satın alma haklarına kısıtlama getirildiğini gişede öğrendi. Buna göre Platinium Kart sahipleri iki, Gold ve Klasik kart sahipleri ise birer bilet satın alabildi.

Biletler tükendikten sonra yapılan açıklamada, Fenerbahçe taraftar kartı sahiplerinin tüm maçlar için geçerli bilet satın alma haklarının, sadece Turkcell Süper Lig ve Fortis Türkiye Kupası maçlarında geçerli olduğu duyuruldu.

Biletler karaborsada

Fenerbahçe kartının bir amacı da, biletlerin karaborsada satışını engellemek ve kulübün bu yolla gelir kaybına uğramasını engellemek olmasına rağmen, Chelsea karşılaşmasının biletleri, gişede tükendiği gün bazı internet sitelerinde satışa çıktı. Gişede 50 YTL’ye satılan kale arkası biletleri 300 YTL’ye, 100 YTL’ye satılan Maraton ve Fenerium tribünü biletleri bin 500 YTL’ye ulaşan fiyatlarla satışa çıktı.

Kart sahiplerine getirilen kısıtlamalara rağmen, karaborsada çok sayıda bilet bulunması, bu biletlerin hangi yolla satın alındığı sorusunu da beraberinde getirdi.

İhbar yağıyor

Fenerbahçe Spor Kulübü, Chelsea karşılaşması biletlerinin satışıyla ilgili ancak bugün bir açıklamada bulundu. Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’ndaki 52 bin koltuğun yaklaşık 30 bininin, kombine kart sahiplerine ait olduğunu bildiren kulüp yetkilileri, geriye kalan 19 bin 880 adet biletin Biletix firması tarafından satışa çıkarıldığını söyledi. 2 bin 454 biletin Chelsea taraftarına, bin 135 biletin ise UEFA ve sponsorlarına verildiğini belirtti.

Karaborsada bilet satıldığını iddia eden taraftarların, geçerli kanıtlarla kulübe başvurmasını isteyen kulüp yönetimi, konu ile ilgili şikâyetler için faks numarasını resmi internet sitesinde duyurdu. Birkaç saat içerisinde yüzlerce ihbarda bulunulması üzerine yeni bir açıklama yapıldı. Biletix gişelerinden alınan biletlerin ve kombine kart sahiplerinin kombine kartlarını www.gittigidiyor.com sitesinde satışa çıkardığının tespit edildiği, kombine kartlarını devir yoluna gidenlerin haklarının iptali yoluna gidileceği duyuruldu. Bu türde haksız kazanç elde etme peşinde olanların adli mercilere bildirileceği söylendi.

Alınan son bilgilere göre, kulübe gelen ihbarlar bu açıklamanın ardından devam ediyor.

Yorum yazın