Doğa Gündem İstanbul

‘Çatalca’da ihtiyacın 7 katı arazi kamulaştırıldı’

Yazan: Ali Mert Giray

Çatalca’nın tarım alanlarından Nakkaş mahallesi, Kuzey Marmara Otoyolu inşaatı sebebiyle tehlike altında. İddiaya göre “acele kamulaştırılan” arazi, otoyol için ihtiyaç duyulanın tam yedi katı.

Çatalca’nın tarım alanları, Kuzey Marmara Otoyolu inşaatı sebebiyle tehlike altında. Çatalca merkezine bağlı Nakkaş mahallesinde otoyol için kamulaştırılan arazinin büyüklüğünün, yol güzergahı ve genişliğine oranla çok fazla olması tepkilere neden oluyor.

Nakkaş Mahallesi, manda yetiştiriciliği ve tarım faaliyetleri ile İstanbul’un gıda ihtiyacını karşılayan son tarım alanlarından. 22 Ekim’de Resmi Gazete’de yayınlanan 2016/9373 sayılı kararnameye göre, mahallenin tarım arazilerinin bir kısmı “acele kamulaştırılma” kapsamına alındı. Bakanlar Kurulu kararına göre 1. sınıf tarım arazilerinin yüzde 33’ü otoyol projesi kapsamında kamulaştırıldı.

HaberVs‘nin Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’dan aldığı bilgiye göre, Kuzey Marmara Otoyolu’nun 21 kilometrelik bölümü Çatalca sınırlarından geçiyor. Kara, 35,5 metre genişliğindeki otoyol için 4 bin dönüm arazinin yeterli olduğunu fakat Karayolları Genel Müdürlüğü’nün 28 bin dönümlük bir araziyi kamulaştırdığını belirtiyor. Karayolu inşası için ihtiyaç duyulanın yedi katı kadar arazinin kamulaştırıldığını ifade eden Kara, bu arazilerin ranta alet edilmesinden endişeleniyor. 22 Ekim’de alınan kamulaştırma kararında yolun güzergahının belli olmadığını, fakat 27 Ekim’de güzergah projelerinin belirlenmesine dikkat çeken Kara, otoyol güzergahının beş günde çizilip planlanmasının sıra dışı olduğu görüşünde.

adsiz

Turuncu ile işaretlenmiş bölgeler 2016/9373 numaralı kararname ile “acele kamulaştırma” kapsamına alınan arazileri gösteriyor.

Nakkaş mahallesi sakinleri kararı farklı tepkilerle cevaplıyor. Gençler, arazilerini satıp kent merkezine taşınmak iztedikleri yönünde görüş bildirirken orta yaş üzerindeki nüfus “ata toprağını” bu şekilde terk etmeyi kabullenmiyor.

Mahallede çoğu arsa satışa sunulmuş. Arsaların metrekare fiyatı, yola yakınlığı ve imar durumuna göre, 120 TL’den, 260 TL’ye kadar uzanıyor.  Kuzey Marmara Otoyolu ve 3. Havalimanı inşaatlarının da bitmesi ile metrekare fiyatlarının 400 TL’ye ulaşması bekleniyor. Bu avantajlı durumda genç nesiller çiftçiliği bırakıp, kent merkezinde başka sektörlerde iş kurmak istiyor.

Mahallenin orta yaşlı nüfusu ise ata topraklarından ayrılmak istemiyor. 1. sınıf tarım arazilerinden ve su kaynaklarından sürülmek istemeyen yerliler, henüz resmi bir tebligat almamış olsalar da, haklarını aramak istiyor. Hayvancılıkla uğraşanlar kente göç ederlerse hayvanlarına ne olacağını düşünürken, tarımla uğraşanlar ise ilerleyen yaşları ve uzmanlıklarının tarım üzerine olması nedeniyle kentte iş bulamayacaklarını söylüyor.

Baraj ihalesi ile gündeme gelmişti

Çatalca’nın tarım ve hayvancılık arazileri, 2015 yılında yapılmasına karar verilen Hamzalı Barajı’yla da kamuoyunda yer almıştı. İlçeye bağlı 57 hektar arazinin sular altında kalacağı barajın projesi, kârlı olmayacağının anlaşılması üzerine durdurulmuştu.

İstanbul’un son tarım arazilerini de tehlikeye atan Kuzey Marmara Otoyolu’nun inşaatı, 2016 yılında 4,5 milyar TL ihale bedeliyle Kolin-Kalyon İnşaat ortaklığında başlamıştı.

Yorum yazın