Gündem

“Bir derse katıldım, işsiz kaldım”

Yazan: Ezel Nuhoğlu
Bilgi İK

Bilgi Üniversitesi çalışanı Ali Özcan’ın sendika tarafından düzenlenen “açık hava dersi”ne katılması nedeniyle işine son verildiği iddia ediliyor

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde destek personeli olarak görev yapan Ali Özcan’ın, sendikalı Bilgi çalışanlarının düzenlediği, Prof. Dr. Murat Belge’nin konuşmacı olduğu “sendika” konulu açıkhava dersine katıldığı gerekçesiyle işten çıkarıldığı iddia ediliyor. Üniversite yönetimine göre ise iddia gerçeği yansıtmıyor.

 DİSK’e bağlı Sosyal-İş Sendikası'na üye Ali Özcan, 3 Ekim günü mesai sonrası sivil kıyafetle  Santralİstanbul’da düzenlenen açıkhava dersine dinleyici olarak katıldığını belirterek ertesi gün yaşadıklarını şöyle anlatıyor:

“Ertesi gün destek personeli idaresi tarafından arandım ve bana insan kaynaklarına gitmem gerektiği söylendi. Bunun üzerine insan  kaynaklarına gittim, adıma hazırlanmış olan çıkış belgesini gördüm, bana işten ayrılmak  istediğimi bildiren çıkış belgesini imzalamamı söylediler. Ben de böyle bir talepte bulunmadığımı söyledim ancak işten çıkartıldım.”

Özcan, kendi talebi olmadığı halde işine son verilmesini, sendika üyesi olmasına ve  açıkhava derslerine katılmasına bağlıyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Sanver, HaberVs’ye yaptığı açıklamada Ali Özcan’ın kendi isteğiyle işten ayrıldığını söylüyor ve “İşten çıkartıldığı bilgisi doğru değil” diyor.

Dersin konuşmacısı olan Murat Belge ise işten çıkarma olayını yeni duyduğunu ifade etti ve  “Olayın ayrıntısını ve doğruluğunu bilmiyorum ama doğru ise bu bir rezalet ” yorumunu yaptı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde ihtiyacın azaldığı gerekçesiyle 24 Ağustos’ta işten  çıkarılan 24 destek personelinin işe geri dönmesi için  imza kampanyası düzenlenmişti. Açıkhava dersleri de aynı kampanyaya bağlı bir etkinlik olarak düzenlenmişti. 

Bir sonraki ders yine Santralistanbul’da 15 Ekim Pazartesi günü  saat 17:00-19:00 arası Prof. Dr. Büşra Ersanlı’nın katılımıyla gerçekleştirilecek.

Yorum yazın