santralistanbul Üniversite Yaşam

Bilgi’de MayFest’18 yapılacak mı?

Yazan: Büşra Köroğlu

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin iki yıldır düzenlemediği MayFest’in bu yıl yapılıp yapılmayacağı da hala tartışılıyor.

Bilgi öğrencilerinin sabırsızlıkla beklediği bahar organizasyonu MayFest, geçen yıllarda Türkiye’deki siyasi karışıklıklar ve bazı üzücü olaylar nedeniyle gerçekleşmemişti. Öğrencilerin birçoğu MayFest’in bu sene yapılıp yapılmayacağını merak ediyor.

Binlerce öğrencinin katıldığı, ünlü sanatçıların sahne aldığı ve çeşitli yarışmaların düzenlendiği Bilgi MayFest resmi olarak iki, fiilen dört yıldır yapılmıyor. 2014’te yaşanan, Soma’da 351 madencinin ölümüyle sonuçlanan olaydan sonra 2014’teki Mayfest iptal edilmiş, 2015’te yapılan festival ise kötü hava koşullarından dolayı yarım kalmıştı. O tarihten sonra da ülkedeki siyasi durumlar sebebiyle MayFest hiç yapılmadı. Peki bu sene yapılacak mı?

HaberVs ekibi olarak, öğrencilerinin bu konu hakkındaki merakını gidermek için Öğrenci Konseyi üyesi İlayda Gedik ile konuştuk. Gedik, son iki senedir Türkiye’deki siyasi karışıklık sebebiyle MayFest’in yapılmadığını söyleyerek, “15 Temmuz Darbesi’nde yaşadığımız acı kayıplardan sonra kutlama yapmak hiçbirimize yakışacak bir durum değildi ve bu yüzden o sene bahar festivali yapılmadı” diyor. Gedik’in verdiği bilgiye göre bu yıl da Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı sebebiyle festivalin yapılıp yapılmayacağı konusunda henüz bir karara varılmış değil.

Üniversitenin bu kararı keyfi bir şekilde almadığının altını çizen Gedik, organizasyonun olup olmayacağı hakkında kesinlik olmasa bile MayFest’18 için bir takım planlar yaptıklarını söylüyor: “Öncelikle pazarlama ve etkinlik birimiyle kimlerin gelip gelmeyeceği hakkında toplantı yapıyoruz. Bunun ardından gelmesini düşündüğümüz kişileri okuldaki kulüplere iletiyoruz. Kulüp başkanları da kendi yönetimine soruyor ve oylama yapıyor. Bu şekilde en çok gelmesi istenen kişi veya gruplarla ilgili bir çalışma yaptık.”

Organizasyonun yapılmasına kesin olarak karar verilmesi durumunda MayFest’18, Ramazan ayından önce, mayısın ilk haftası gerçekleştirilecek.

Yorum yazın