Gündem

Bilgi'de sendikayla kısmi uzlaşma

Yazan: HaberVs

Bilgi Üniversitesi'nde işten çıkarılan ve 80 gündür oturma eylemi yapan sendikalı dört işçiden üçü işe geri alınıyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde toplu işten çıkarmalara karşı üç aydır devam eden oturma eyleminin sonuç verdi. Bilgi yönetimi ve 80 gündür Santral yerleşkesinde oturma eylemine devam eden işçilerden Vedat Şen, Mehmet Işık ve Mehmet Sevim, 26 Kasım Pazartesi görevlerine yeniden başlamak için protokol imzaladı. 

Bilgi Üniverstesi, 24 Ağustos'ta “ihtiyacın azaldığı” gerekçesiyle toplam 18'i sendika üyesi 24 destek personelini işten çıkarmıştı. Sosyal-İş Sendikası üyesi işçilerden Vedat Şen, Mehmet Işık ve Mehmet Sevim 4 Eylül'de Santral yerleşkesinde “işten atılanlar geri alınsın” talebiyle oturma eylemine başlamıştı. Bu arada destek personeli Ali Özcan'ın sözleşmesi de 5 Ekim'de fesedildi. Özcan da bu tarihten başlayarak oturma eylemine destek verdi.

Üniversite yönetimiyle Sosyal-iş Sendikası arasındaki görüşmeler 15 gündür devam ediyordu. Görüşmelerin sonunda, üniversite yönetimiyle işçiler arasında 4 maddelik bir protokol imzalandı. Alınan bilgiye göre oturma eylemine devam eden dördüncü işçi Ali Özcan protokolde yer almadı.

Protokole göre işten çıkarılan Vedat Şen, Mehmet Işık, ve Mehmet Sevim 26 Kasım 2012'den itibaren eski ücretleri geçerli olmak üzere tekrar işbaşı yapabilecekler. Taraflar, çıkarıldıkları tarihte tazminatları ödendiği için işçilerin kıdemlerinin yeniden başlatılması konusunda mutabık kaldı.

Yorum yazın