Gündem

Bilgi'de işten çıkarmaya karşı eylem

Yazan: Hüseyin Aldemir
Hüseyin Aldemir

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde 13 kişinin işten çıkartılmasına karşı, DİSK Sosyal-İş Sendikası Dolapdere Kampüsü önünde eylem yaptı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde destek personeli olarak çalışan 13 kişinin işten çıkartılmasına karşı, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı (DİSK) Sosyal-İş Sendikası Dolapdere Kampüsü önünde eylem yaptı.

13 kişinin iş akitlerinin tek taraflı feshedilerek işten atılmasına tepki gösteren sendika üyeleri “İşten atılanlar geri alınsın” pankartı açarak, “işe iade” talebinde bulundu. Grup adına Sosyal-İş Sendikası İstanbul Şube Sekreteri Mahsun Turan tarafından okunan açıklamada, işten çıkarılan dokuz kişinin sendika üyesi olduğuna dikkat çekildi. Açıklamada üniversite yönetiminin “Dolapdere binasını kapatma ve daralmaya gitme” açıklamasının gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.

Fotoğraf: Hüseyin Aldemir

Fotoğraf: Hüseyin Aldemir

Turan, destek hizmetlerinde çalışanların, binalara değil, o binalarda çalışan, ders veren ve öğrenim gören insanlara ‘destek’ verdiğini, onların temizlik, ses ve görüntü hizmetleri ile güvenlik gibi ihtiyaçlarını karşıladığını ifade etti:
“Destek personelin iş yükünü tanımlayan şey, içinde hizmet sundukları alanın genişliği değil, destek oldukları insanların sayısıdır. Bu anlamda İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin faaliyetlerinde, öğrenci, hoca ve idari personel sayısında bir daralma değil, tam tersine bir artış ve genişleme söz konusudur.”

Üniversite yönetiminin çağrılarına kulak vereceğini umut ettiklerini belirten Turan, işten çıkarılan 13 çalışanın derhal işbaşı yaptırılmasını, akademik-idari personele yönelik hak kayıplarına son verilmesini istedi. Yaklaşık 50 kişinin katıldığı eylemde, “Susma haykır. sendika haktır”, “İşten atılanlar geri alınsın”, ‘”BİLGİ’yle direniş başlasın”, “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı.

Yorum yazın